Boligmarkedet i ferd med å snu – nå kan det lønne seg å selge

Ifølge den ferskeste statistikken fra Eiendom Norge (5. februar) har det aldri før vært solgt så mange boliger i januar i Norge.

Januartallene fra Eiendom Norge indikerer at boligmarkedet er i ferd med å snu. Det ble solgt 6762 boliger i Norge i januar 2018, det høyeste antallet noensinne. Også eiendomsmeglerne forteller at kjøperne nå har kommet på banen, og de melder om flere på visninger og flere budrunder.

Da boligprisfallet startet i april i fjor, skapte det stor usikkerhet i markedet. Dette førte til at mange kjøpere ble usikre og ventet med å kjøpe bolig, også kalt å “sette seg på gjerdet”. Med mange kjøpere sittende på gjerdet, forble flere boliger usolgte, og med større tilbud enn etterspørsel, sank boligprisene ytterligere gjennom resten av 2017.

Få tilbud fra eiendomsmeglere som har spesialisert seg på ditt område

Markedet er ikke friskmeldt
Sterke salgstall til tross, mange meglere er skeptiske til at boligmarkedet skal friskmeldes. Fortsatt har prisveksten vært svak for januar å være, omsetningstiden er noe høyere enn normal på landsbasis. I et krevende markedet vil det være ekstra viktig å finne rett eiendomsmegler for jobben om man skal gjøre et godt boligsalg.

Finne riktig megler
Forbrukerrådet anbefaler at man innhenter tilbud fra flere eiendomsmeglere når man skal selge bolig. Slik er man sikker på at tilbudene er konkurransedyktige og det er lettere å sammenligne.

Eiendomsmegling.no har et stort team som jobber for å å skaffe brukerne gode tilbud fra erfarne eiendomsmeglere.

Eiendomsmegler.no kan man enkelt fylle ut et skjema, så blir man kontaktet av flere lokale meglere innen kort tid. Meglerne vet de konkurrerer om den samme kunden, og vil derfor gi ekstra gode tilbud.

Du som forbruker slipper å kontakte alle de lokale eiendomsmeglerne selv, og slik sparer du både tid og penger på å bruke denne tjenesten. Den er helt gratis, og du forplikter deg ikke til å akseptere tilbudene du får.

Det lønner seg å avtale befaring i boligen med flere meglere for å kunne avgjøre hvilken megler som egner seg best til å utføre salget.

Få tilbud fra erfarne og dyktige meglere på Eiendomsmegler.no!

Tips før befaring:
*Hvilke meglere gjorde best inntrykk på telefon eller e-post? De som fremstår som hyggelige og profesjonelle overfor deg, vil høyst sannsynlig også gjøre det overfor potensielle kjøpere.

*Be om pristilbud. Prisene kan variere veldig, og en megler som både er dyr og dårlig på telefonen, bør du stryke fra listen i denne omgangen.

*Erfaring fra salg i nærområdet. Det er viktig at megleren kjenner området godt og har erfaring fra salg i nabolaget.

*Sjekk referanser og renommé.

Når du har en liste på fire-fem meglere, avtaler du tid for befaring.

Etter befaring:
Når alle har vært på besøk, kan du sammenlikne priser og vurdere tilbudene opp mot hvor godt inntrykk de ulike meglerne ga på befaringen og hvor godt du liker firmaene de representerer.

Husk at det er mulig å prute med meglerne når som helst i prosessen. Dersom du liker en megler spesielt godt, men denne har et dyrere tilbud enn de øvrige, er det bare å ringe vedkommende å fortelle at du slår til dersom han eller hun går ned i pris.

Dersom ingen av meglerne svarte til forventningene, er det bare å gå videre på listen og kalle inn til en ny runde med befaringer.

Lykke til med salget!

Få tilbud fra erfarne og dyktige meglere på Eiendomsmegler.no!

Les også: Finn billigst og best varmepumpe til din bolig

Les også: Få billigst strømavtale til din bolig

Teksten er skrevet i samarbeid med Eiendomsmegler.no.

Kommentarer er stengt.