Bytt fra kredittkortgjeld til forbrukslån og spar titusenvis

Ifølge en reportasje på NRK fra september 2016 og Statens institutt for forbruksforskning sliter 313.000 norske husholdninger med høy kredittkortgjeld. I snitt har disse 60.440 kroner i minus på kortet.

Det høye rentenivået på kredittkort, som normalt er på mellom 20 og 30 prosent, gjør at mange med kredittkortgjeld ender opp med å betale det dobbelte av det de opprinnelig lånte.

Forbrukslån uten sikkerhet kan ha renter på 10-15 prosent, altså halvparten av nivået for kredittkort. Det innebærer at man kan kutte både rentene og nedbetalingstiden kraftig ved gjøre om kredittkortgjelden til forbrukslån.

Ifølge NRK kan den samlede besparelsen bli på hele 44.000 kroner ved en kredittkortgjeld på 60.000 kroner. Den kjente privatøkonomen og Luksusfellen-programlederen Hallgeir Kvadsheim sier til NRK at det kan være en god løsning å bytte ut kredittkortgjelden med et forbrukslån.

Hvilket forbrukslån bør du velge?

Det vrimler av forbrukslån på det norske markedet, og det kan være vanskelig å få oversikt over hvilke finansistitusjoner som har de beste tilbudene. Heldigvis finnes det uavhengige portaler som gjør det mulig å orientere seg i jungelen av forbrukslåntilbydere. På Forbrukslånoversikten.no har du en rekke sorteringsvalg som gjør deg i stand til å finne et forbrukslån som passer ditt behov.

opp

Opp Finans er det forbrukslånet flest har søkt på via Forbrukslånoversikten.no.

Du kan for eksempel sortere på laveste rente, laveste månedlig beløp, laveste etableringskostnader og beste totale score.

Forbrukslånoversikten.no kan du også sortere de ulike lånene etter hvor mange som har søkt om lån via nettsiden. I skrivende stund er det OppFinans (fra 7,5 prosent rente) som topper listen med 477 søknader. Bank Norwegian (fra 8,99 prosent rente) følger på neste plass med 383, mens Loan (fra 6,9 prosent rente) er tredje mest populært med 366 søknader.

OppFinans topper også total score-listen, mens Loan kommer best ut på oversikten over rentevilkår.

Her kan du sjekke lånevilkårene til OppFinans.

Her kan du sjekke lånevilkårene til Bank Norwegian.

Her kan du sjekke lånevilkårene til Loan.

Fire viktige råd for forbrukslån

Det er spesielt fire ting du bør huske på når du skal søke om forbrukslån.

  1. Fokuserer på hva den effektive renten er ettersom denne inkluderer alle kostnadene ved forbrukslånet.

    loan

    Loan har lavest rente av lånene på Forbruksoversikten.no.

  2. Få tilbud fra flere banker og sammenlign tilbudene ettersom det vil øke sjansene for å få det beste tilbudet.
  3. Sett deg inn i betingelser og vilkår, ettersom det sikrer at du ikke får noen overraskende kostnader.
  4. Kan du betale ned forbrukslånet tidlig? Hvis den økonomiske situasjonen din skulle endre seg, vil det kunne medføre at du kan spare penger ved å betale hele forbrukslånet før det var planlagt.

Finn ditt forbrukslån på Forbrukslånoversikten.no.

Låneeksempler:
Opp Finans: Eff. rente 18,35 %, 65 000,- o/5 år, etabl.gebyr 950,-, mnd.gebyr 50,-, totalt: 97.784
Loan: Eff. rente 16,6 %, 65.000, o/5år, etabl. gebyr 950, Totalt: 93.730
Bank Norwegian:  Eff. rente 17,8%, 65.000, o/5 år, etabl.geb. 950,-, Totalt: 95.872

Liste over de beste kredittkortene

Hvis du ønsker å sammenlikne kredittkort for å finne de beste kortene på markedet, er  Kredittkortportalen.no en tilsvarende tjeneste som Forbrukslånoversikten.

Mange nordmenn velger å ha et kredittkort ved siden av sitt vanlige betalingskort. Hvis du er flink til å betale regningene innen forfall, unngår du også å opparbeide deg dyr gjeld.

ikano-visa

Ikano Visa, som gir brukerne rabatter og fordeler på inntil 5000 kroner i året, er en av markedslederne på Kredittkortportalen.no.

Tidligere var den eneste kredittkortfordelen at man fikk litt ekstra penger i bakhånd, men de siste årene har stadig flere fordeler blitt lagt til kredittkortene.

Det er ikke lenger uvanlig at kredittkortet ditt tilbyr enten reiseforsikring, rabatt ved diverse kjøp, andre tilbud, eller en kombinasjon av de tre.

På Kredittkortportalen.no kan du lese hva de ulike kredittkortene tilbyr, og det er enkelt å sammenlikne kortene.

Du kan også bruke Kredittkortportalen.no til å bestille kort som passer dine behov.

Her finner du Kredittkortportalen.no.

Kommentarer er stengt.