Ekstreme strømpriser – nå er fastpris billigst

Normalt er spotpris den anbefalte strømavtalen, men nå bør du vurdere å bytte til fastpris i en periode. OPPDATERING: FASTPRISTILBUDENE UTLØPER VED MIDNATT 18. JANUAR.

2018 var preget av tidvis svært høye strømpriser, og flere eksperter har varslet at vinteren 2019 vil by på priser man ikke har sett maken til siden kriseåret 2011.

18. januar spratt spotprisen for strøm opp til  hele 74,63 øre kilowattimen (inkludert mva.) i Sør-Norge og Vest-Norge, mens prisen i Midt-Norge har steget til 65,74 øre. Meteorologene varsler også sprengkulde i Oslo-området og flere andre steder i landet i siste del av januar, så det er ikke utenkelig at strømprisene vil holde seg høye.

Bør du velge fastpris?
Strømselskapene tilbyr ulike typer avtaler til kundene. Spotavtaler er den mest anbefalte, men i helt spesielle tilfeller kan det være gunstig å gå for en fastprisavtale. Dette gjelder hovedsaklig i perioder der det ligger an til unormalt høye strømpriser.

Agva Kraft har i vinter lansert to nye fastpristilbud som nå er langt lavere enn dagens spotpris.

Agva Vintervarm har en kilowattpris på 59,95 øre og varer i tre måneder. Det andre tilbudet heter Agva Trygg. Prisen er 58,95 øre, med en bindingstid på 12 måneder. Hvis spotprisen skulle holde seg på nivåer over 70 øre i vinter (dagens nivå), vil det altså være svært gunstig å gå over til en fastprisavtale for en periode.

OBS: PRISENE PÅ BEGGE TILBUDENE SKRUS KRAFTIG OPP FRA MIDNATT 18. JANUAR. SÅ I DAG ER SISTE SJANSE TIL Å SIKRE SEG ET FASTPRISTILBUD SOM ER LANGT BILLIGERE ENN SPOTPRISEN.

Her bytter du enkelt til Agva Vintervarm 3 måneder 

Her bytter du enkelt til Agva Trygg 12 måneder

–  Spesiell situasjon
– Vanligvis er fastpris for de som trenger trygghet og forutsigbarhet i økonomien. Men nå er situasjonen helt spesiell, og det er mulig å kjøpe fastprisavtaler som er langt billigere enn det strømselskapene selv betaler på kraftbørsen, sier markedssjef Bjørn Arctander i Agva Kraft.

Markedssjef Bjørn Arctander i Agva Kraft.

Arctander understreket at han normalt anbefaler kundene å velge spotavtale, men at fast pris er gunstig i perioder med så ekstreme priser som vi ser nå.

– Her får du en sjelden god anledning til å sikre deg mot det som kan bli en av de dyreste vintrene noensinne. Det ene alternativet er altså å bestille Agva Vintervarm, for så å gå over til et innkjøpsprisprodukt. Mens det andre er å sikre seg en fast pris for et helt år fremover, sier Bjørn Arctander i Agva Kraft.

Norges billigste spotavtale
Dersom du ønsker å beholde en spotprisavtale, eller eventuelt å bytte til en slik avtale dersom du har et annet produkt i dag, anbefaler Forbrukerrådet at du sjekker hvilke leverandører som er billigst på deres offisielle prisoversikt Strømpris.no.

I uke 51 topper Agva Kraft listen med avtalen Agva Kampanje Spot. Du kan enkelt bytte til denne avtalen ved å klikke her.

Les også: Finn billigst og best varmepumpe til ditt hjem
Les også: Finn billigst og best bredbånd der du bor

Her bytter du enkelt til Agva Vintervarm 3 måneder

Her bytter du enkelt til Agva Trygg 12 måneder

OBS: PRISENE PÅ BEGGE TILBUDENE SKRUS KRAFTIG OPP FRA MIDNATT 18. JANUAR. SÅ I DAG ER SISTE SJANSE TIL Å SIKRE SEG ET FASTPRISTILBUD SOM ER LANGT BILLIGERE ENN SPOTPRISEN.

Kommentarer er stengt.