Sjokkpriser på strøm: Bør du bytte avtale?

Unngå sjokkpriser på strøm i vinter. Denne strømaktøren er stadig på toppen av den offisielle prisoversikten.

2018 har vært preget av ekstremt høye kraftpriser, og vi må tilbake til 2011 for å finne en periode med like dyr strøm.

Ferske tall fra SSB (mandag 10. desember) viser at konsumprisindeksen steg med hele 3,5 prosent fra november i 2017 til samme måned i år. SSB trekker frem prisene på strøm som hovedårsak til oppgaven. Prisene på elektrisitet inkludert nettleie var 26,8 prosent høyere i november i år enn i november i fjor.

Flere eksperter advarer også om at vinteren kan by på rekordhøye strømpriser. I perioder med høye strømpriser er det ekstra viktig å sjekke om man har en konkurransedyktig avtale.

Billigst på offisiell oversikt
På Forbrukerrådets offisielle prisoversikt Strømpris.no kan man til enhver tid finne ut hvilke strømavtaler som er billigst på det norske privatmarkedet. Forbrukerrådet skriver dette om strømpris.no på sine egne nettsider:

Nettavisen Forbruker har innhentet tall som viser at Agva Kraft har ligger på første- eller andreplass på oversikten over de billigste spotprisavtalene helt siden april 2018. I skrivende stund (17. desember) er avtalen Agva Kampanje Spot Norges billigste avtale med et negativt påslag på 12 øre per kilowatt. Det innebærer at kundene betaler en kilowattpris som er 12 øre lavere enn det Agva Kraft selv betaler på strømbørsen.

– Agva Kraft er en utfordrer i markedet og har dermed de mest prisbevisste kundene. Dette gjør at vi kommer til å fortsette å presse pris, og det er vi stolte av, sier markedssjef Bjørn Arctander i Agva Kraft.

Her bytter du enkelt til Norges billigste strømavtale

Hvorfor spotavtale?
Spotavtale, eller innkjøpspris som det også kalles, innebærer at kunden får strømmen til samme pris som det strømleverandørene betaler – mot et fast påslag som dekker leverandørenes administrasjonskostnader og inntjening.

VGs Dine Penger har avslørt man i løpet av et liv vil spare mellom 25.000 og 65.000 kroner gjennom på å velge strøm til innkjøpspris fremfor en variabel avtale.

Å bytte leverandør er enkelt og gratis
I dag er leverandørbyttet automatisert, og det er enklere enn noen gang å bytte til en billigere strømleverandør. Det nye strømselskapet tar seg av alt det praktiske ved bytting, og det koster ingenting å skifte leverandør.

Fornybar energi
Miljøorganisasjoner anbefaler fornybar energi for å stimulere utviklingen av slik produksjon. Ved å velge Agva Kraft får du 100 prosent fornybar energi inkludert i prisen.

– Med denne avtalen får du alt en strømkunde måtte ønske seg: Avtaleformen ekspertene anbefaler, den beste spotavtalen og fornybar energi.

– Pris, miljø og enkelhet er selve grunntanken i Agva Kraft. Dette tiltrekker seg en svært prisbevisst kundegruppe og gjør at vi alltid vil være rimelige, avslutter Arctander i Agva Kraft.

Bytt til Agva Kampanje Spot – Norges billigste strømavtale

Kommentarer er stengt.