Linsetest: Her får du de billigste linsene

Du kan spare store beløp på linsene ved å bytte type, merke og leverandør.

Dailies Total 1, Biofinity eller Air Optix , engangslinser eller døgnlinser, nettbutikk eller fysisk butikk – det er mange ting å forholde seg til når man skal handle linser.

Og utvalget er såpass uoversiktlig at det er lett å bare gå for det din optiker anbefaler. Men det er kanskje ikke alltid den rimeligste løsningen.

Mest sannsynlig kan du spare bra med penger på å bytte fra dagslinse til månedslinse, samt bytte merke og leverandør.

Testens vinner og taper
Vi har sett på noen kjente linseleverandører og populære merker, og kom frem til at de aller billigste linsene får du hos Lenson på nett. Dette er da basert på at du kjøper 4 pk med dagslinser av gangen, som tilsvar 6 mnd. forbruk av linser. Handler du for over 799 kroner, er frakten gratis, og det gjør du ved kjøp av 4 pk dagslinser.

Lenson garanterer deg også laveste pris og gir deg pengene tilbake dersom du skulle finne de samme linsene billigere et annet sted.

På en god 2. plass kommer Specsavers, som du både kan handle på nett og i butikk. Abonnerer du på linser sender også Specsaver fraktfritt og i tillegg får du gratis linsekontroller, samt et gratis brillepar til en verdi av 395,- ved standard énstyrke (Les mer her).

Krogh Optikk kom ut som testens dyreste forhandler.

Her er linsetypene vi sjekket:

Dailies Total 1

DAILIES TOTAL1 den første silikonhydrogellinsen gradert vanninnhold. Vanninnholdet er økt fra 33% i linsen sentrum til over 80% av linsens overflate som gir en eksepsjonell pusteevne. Linsen inneholder hydrofile polymere kjeder, noe som reduserer friksjon og bidrar til å øke samarbeidet mellom linsen og øyets vev. Disse fordelene gir linsen en silkemyk følelse av komfort som holder hele dagen.

Lenson: 623,- (90 stk. Pris ved kjøp av 4 pk) eller 293,- (30 stk)  Handle her!
Specsavers: 660,- (90 stk),  250,- (30 stk) Handle her!
Krogh Optikk: 695,- (90 stk. Pris ved kjøp av 4 pk)  Handle her!

 

Dailies All Day Comfort

Focus Dailies er Norges mest solgte linser og inneholder et blinkaktiverende fuktemne som gir deg utmerket syn og komfort hele dagen.

Lenson: 365,- (90 stk. Pris ved kjøp av 4 pk) Handle her!
Specsavers
: 367,- (90 stk) eller 127,- (30 stk) Handle her!
Krogh Optikk: Selges kun for skjeve hornhinner.

 

Dailies Aqua Comfort Plus

Denne linsen er en forbedret versjon av Dailies All Day Comfort, og du kan fint oppgradere til DAILIES AquaComfort Plus om du i dag bruker Focus Dailies All Day Comfort.

Denne videreutviklede linsen har en unik trippelvirkende fukteffekt som smører, fukter og fresher opp for optimal komfort fra morgen til kveld. Den fuktes hver gang du blinker, ca 14 000 ganger pr dag.

Lenson: 407,- (90 stk. Pris ved kjøp av 4 pk) og 170,- (30 stk) Handle her!
Specsavers: 481,- (90 stk),  187,- (30 stk)  Handle her!
Krogh Optikk: 525,- (90 stk. Pris ved kjøp av 4 pk) eller 560,- (90 stk) Handle her!

 

Biofinity månedslinser

Biofinity er døgnetrundt-linser fra produsenten Cooper Vision. Biofinity produseres i det nyskapende materialet Aquaform og gir mye oksygen til øyet, noe som gjør at øynene ser hvitere og friskere ut. Materialet er vannelskende og inneholder mye vann samtidig som det myke og fleksible materialet forblir komfortabelt døgnet rundt. Denne kombinasjonen av perfekt væskebalanse og høy oksygennivå føles veldig naturlig, nesten som om man ikke brukte linsene.

Lenson: 360,- (6 linser), 341,- (12 linser), 303,- (18 linser), 284,- (24 linser/1 år) (Pris pr. pakke) Handle her!
Specsavers: 389,- (6 linser) Handle her!
Krogh Optikk:
Fører ikke merket

 

Air Optix Night & Day Aqua døgnlinser (månedslinser)

Air Optix Night & Day Aqua er døgnetrundt-linser fra produsenten Alcon. Air Optix Night & Day Aqua består av et nytt revolusjonerende material som slipper gjennom opp til 6 ganger så mye oksygen som vanlige linser, noe som gjør det mulig å sove med linsene.

Lenson: 586,- (6 linser), 544,- (12 linser), 513,- (18 linser), 453,- (24 linser)  Handle her!
Specsavers: 520,-(6 linser) Handle her!
Krogh Optikk: 600,- (6 linser)  Handle her!

 

Du sparer altså gjennnomgående mest på å handle dagslinsene hos Lenson på nett, dersom du kan handle 4 pakker av gangen – noe som tilsvarer 6 måneders linseforbruk. Men pass på at prisen overstiger 799,- slik at du ikke må betale frakt i tillegg. Gjør den ikke det kan du nesten like gjerne handle linsene hos Specsavers.

Når det gjelder døgnlinsene Air Optix Night & Day Aqua er det billigst å kjøpe 6 stk linser hos Specsavers! Kjøper du 3 eller 4 paker med linser (Henholdsvis 9 og 12 måneders forbruk) sparer du mest på å kjøpe linsene hos Lenson.

Her sikrer du deg de billigste linsene for 2017!

Flere sparetips:
Så mye kan du spare på strømregningen
Nyttårsforsettene som redder lommeboka

 

Kommentarer er stengt.