Så lite dekker din reiseforsikring gjennom kredittkortet

Dette trenger du å vite.

Hvor gunstig er det egentlig å basere seg på reiseforsikringen på et MasterCard eller Visa kredittkort når du skal ut og reise?

Lett å gå i kredittkortfella

Mange kredittkort har innebygde, gratis reiseforsikringer som de fleste av oss “sikrer” seg. Problemet er at denne reiseforsikringen er hullete og mangelfull, og gir falsk trygghet, forteller Rune Brunborg, leder og gründer bak forsikringsselskapet Tribe.

– Mange vet ikke at kredittkortforsikringen ikke er gyldig før du har betalt minst 50 prosent av reisekostnadene med det samme kortet. Skal du på bilferie, må du sørge for å bruke kredittkort på minst halvparten av drivstoffet og overnattingene. Gjør du ikke dette, vil ikke forsikringen gjelde, opplyser Brunborg.

Dekker deg også i hverdagen

Rune Brunborg, leder i Tribe, sammen med Christina Farmen, leder for skadeoppgjør i Tribe.

Reiseforsikring gjennom kredittkort gjelder som regel ikke i det man går ut døren, men en helårs reiseforsikring dekker deg også i hverdagen.

– Vårt råd er å tegne en helårs reiseforsikring fordi den gjelder så lenge du er borte fra boligen din. Den dekker deg ikke bare i ferien, men reiser gjennom hele året. Dette er noe de færreste vet, så “reiseforsikring” er nesten en misvisende betegnelse, sier Christina Farmen, leder for skadeoppgjør i Tribe.

Blir du frastjålet mobilen når du er på tur i byen eller i marka, vil du hos mange av forsikringsselskapene få erstatning når du har helårs reiseforsikring. Har du bare reiseforsikring gjennom kredittkortet gjelder som regel ikke forsikringen før du har hatt en overnatting eller flyreise.

I tillegg er du dekket for lavere summer i forsikringene du får fra kredittkortselskapene. Dette kan være irriterende på småsummer, men kritisk når katastrofer inntreffer.

Les mer om Tribes reiseforsikring her (frem til 31.juli får du 50 % rabatt).

Unødvendig med avbestillingsforsikring

Flyselskapene tilbyr ofte avbestillingsforsikringer, men har du en god helårs reiseforsikring dekker denne allerede dette.

Europeisk reisetrygdkort er ikke godt nok, spesielt hvis du skal reise utenfor EØS-landene.

– Det er rett og slett unødvendig og dyrt å være dobbelt forsikret, så takk pent nei, sier Farmen. Det er ett av mange eksempler på at en god reiseforsikring, som Tribes, gjør at du kan takke nei til mange dyre småforsikringer.

Europeisk helsetrygdkort ikke godt nok

Europeisk helsetrygdkort gir rett til den samme offentlige behandlingen som innbyggerne i landet man reiser til, men i mange land er forskjellen på offentlig og privat helsevesen stor og det er godt å være trygge gjennom en god reiseforsikring. Og skal du utenfor EØS-landene gjelder den ikke overhodet.

– En helårs reiseforsikring dekker betydelig mye, og gjelder også utenfor EØS-landene. Hvis du skulle bli utsatt for en skade eller et uhell anbefaler vi at du så tidlig som mulig samler på kvitteringer og andre dokumenter eller bevis som viser til at du har krav på erstatning. Man bør også kontakte forsikringsselskapet så raskt som mulig, forteller Farmen.

Husk å alltid ha med både det europeiske helsekortet og reiseforsikringskortet på reise. Alt du trenger er en app på mobilen.

Husk å bestemme hvem du tegner forsikringen for

Ved bestilling av reiseforsikring kan du bestemme selv om den skal gjelde for familien eller bare deg.

– Vær tydelig på å formidle hvilke personer reiseforsikringen skal dekke når du bestiller reiseforsikring, i tillegg til å sjekke at dette står i beviset du får, råder Farmen.

Pass på når barna blir store og flytter hjemmefra om de er dekket eller ikke.

Kjøp Tribes reiseforsikring raskt og enkelt her (50 % rabatt t.o.m 31.juli)

Sjekk aldersgrenser når du har passert 60 år

Reiseforsikring innebærer ofte begrensninger, særlig knyttet til aldersgrenser. Hvis du overgår grensen som kredittkortselskapet har bestemt får du ikke beskjed hvis forsikringen ikke gjelder lenger.

– Som pensjonist bør du uansett sjekke om reiseforsikringen din har en slik aldersgrense, anbefaler lederen.

Og uavhengig av om det er en vanlig reiseforsikring eller en reiseforsikring knyttet til kredittkort må du passe på at du risikerer avgrensninger hvis du har kroniske eller akutte sykdommer, eller er gravid. I slike tilfeller bør du sjekke vilkårene spesifikt.

Sjekk ut Tribes hjemmeside

Kommentarer er stengt.