Slik finner du kredittkortet som passer deg

Det finnes tre forskjellige bruksmønstre som avgjør hvilket type kredittkort som passer deg.

Bruker du kredittkortet til å betale for varer og tjenester? Bruker du kortet til å ta ut penger fra minibank? Vil du flytte gjeld fra flere kredittkort over på ett kredittkort?

Kredittkortportalen.no finner du oversikten over alle norske kredittkort. På nettsiden er kortene godt beskrevet med fordeler og ulemper, og rangert slik at du enkelt kan finne kortet som passer akkurat deg. Nettsiden har også identifisert tre forskjellige scenarier som er med på å avgjøre hvilke type kort som passer deg best.

1. Jeg betaler alltid hele fakturaen ved forfall

Du bruker kortet ofte, men unngår renter ved å betale hele fakturaen ved forfall. I ditt tilfelle er derfor renten på kortet irrelevant, og du bør se etter kort som vil belønne deg for bruket i form av cashback, bonus og rabatter. Noen er mer sjenerøse enn andre, så gå for kredittkortet som gir deg best avkastning på ditt bruk.

Klikk her for å sammenligne kredittkort med bonus, rabatter og cashback.

2. Jeg betaler sjelden eller aldri tilbake hele beløpet

Hører du til i denne kategorien bør du først og fremst finne et kredittkort med lav rente. Jo lavere renten er, jo lavere blir den månedlige regningen.

Klikk her for å sammenligne kredittkort med lavest rente.

3. Jeg har høy kredittkortgjeld

Dersom du har høy kredittkortgjeld på ett eller flere kort, bør du samle denne gjelden og putte inn i ett kort med lav rente. Deretter bør du se på hvor mye du har råd til å betale hver måned og bruke dette beløpet til nedbetaling av gjelden. Dersom du kun betaler ned minimumsbeløpet hver måned, kan det ta deg mangfoldige å å bli kvitt gjelden.

Klikk her for å sammenligne kredittkort med lavest rente.

Kommentarer er stengt.