Slik kutter du låneutgiftene i 2018

Julen er over for denne gang, og de aller fleste av oss er tilbake i hverdagen igjen. Men ikke alles økonomi er like bra som den var før jul.

Nordmenn har store utgifter til gaver, mat og reise i desember, og mange bruker gjerne mer enn de egentlig har råd til. Det fører til at en del tyr til kredittkort eller tar opp smålån til julefeiringen – eller når man er blakk i januar.

Kredittkort, delbetalinger og smålån har ofte svært høye renter, noe som gjør at det vil bli veldig dyrt å holde disse lånene i lengden. Dersom du vet at du vil slite med å betale tilbake pengene ved forfall før det påbeløper seg renter, er det økonomisk gunstig å se etter en bedre utvei.

Søk om refinansiering av gjeld via Eminentor – og få bedre råd i 2018!

Refinansiering kutter utgiftene
En god løsning dersom man sitter med mye gjeld fra denne typen lån, er å være å refinansiere gjelden.

Når man refinansierer gjeld, tar man opp et nytt lån med bedre rentevilkår for å innfri den gamle gjelden. Det vil ikke være mulig å låne mer penger enn man allerede skylder dersom man tar opp et lån for å refinansiere.

Refinansiering er en fornuftig løsning for alle som har dårlig oversikt over lånene sine. Hvis man glemmer å betale ned på noen av lånene og kredittkortregningene, blir låneutgiftene brått skyhøye. For å unngå betalingsanmerkninger er det også viktig å betale regningene fra kredittkortbruken i desember i tide.

Refinansiering av gjeld vil i tillegg skape bedre oversikt ved at man kun har ett lån å forholde seg til. Dette vil også for de fleste bety en lavere effektiv rente, ettersom man kun betaler gebyrer på ett lån, istedenfor flere.

Søk om refinansiering av gjeld via gratistjenesten Eminentor her

To måter å refinansiere på
Refinansiering av gjeld foretas vanligvis på to forskjellige måter, enten ved å refinansiere i et lån med sikkerhet eller i et lån uten sikkerhet. Lån med sikkerhet er vanligvis boliglån, billån eller lignende, og kjennetegnes av at de har lavere rente enn lån uten sikkerhet.

Lån uten sikkerhet er også kjent som forbrukslån, og har høyere renter enn lån med sikkerhet, nettopp fordi man ikke trenger å stille sikkerhet i noe man eier for å få lånet. Det gjør det mer risikabelt for långiverne, som er grunnen til at renten settes høyere.

På lån uten sikkerhet eller forbrukslån settes renten basert på en kredittvurdering av deg, og man kan få bedre rente dersom man har høy lønn eller man søker om lånet sammen med andre. Om man ikke har muligheten til refinansiering av gjeld i et lån med sikkerhet, vil det likevel kunne lønne seg å refinansiere i et forbrukslån. Som sagt kan det føre til bedre oversikt og lavere rentekostnader, ettersom man kan få bedre rente av å låne et høyere beløp ett sted, sammenlignet med å låne småbeløp flere steder.

Administrerende direktør Ahtesham Virk i den populære låneformidleren Eminentor.

Hjelper deg med refinansieringen
Hos låneformidleren Eminentor kan du søke om å refinansiere gjelden din i et lån uten sikkerhet. Eminentor gir deg muligheten til å søke om å refinansiere inntil 500.000 kroner uten sikkerhet. Eminentor sammenligner ulike tilbud på refinansiering slik at du skal kunne få det beste tilbudet, som passer din økonomiske situasjon.

– Gratistjenesten fra Eminentor innebærer bare fordeler for deg som kunde. Vi sender din søknad til seks banker i Norge som «slåss» for å ha deg som kunde. Du mottar banktilbudene på din personlige kodesikrede MinSide hvor du kan sammenlikne tilbudene, og velge den banken som passer deg best, forklarer administrerende direktør Ahtesham Virk i Eminentor.

Du velger det beste lånetilbudet og signerer gjeldsbrevet digitalt med BankID. Deretter overfører bankene pengene til din konto. Du får bedre råd trygt og ukomplisert!

Søk om refinansiering av gjeld via Eminentor – og få bedre råd i 2018!

Låneeksempel: Nominell rente 6,99%,  effektiv rente 8,69%., 65 000 kr o/5 år, etableringsgebyr 950 kr, totalt:  91 368 kr. 

Kommentarer er stengt.