Strømprisen stuper – nå bør du velge spotpris

Etter en lang periode med skyhøye strømpriser, har forbrukerne endelig noe å glede seg over.

2018 har vært preget av tørke og rekordhøye strømpriser, noe som har blitt en økonomisk belastning for mange norske husholdninger.

De tidvis store nedbørsmengdene de siste ukene har imidlertid ført til at magasinene endelig er i ferd med å fylles opp igjen. Dette har resultert i et markant fall i strømprisen de siste dagene.

Denne avtalen topper Forbrukerrådets offisielle prisoversikt

I tider med høye strømpriser kan det være gunstig å gå over til en fastprisavtale – hvis man skulle komme over et et godt tilbud – for en begrenset periode. Når prisene er på vei ned, er imidlertid spotprisavtaler klart å anbefale.

Strømbransjens innkjøpspris er hele tiden i endring. Når du velger en pris som er basert på spotprisen, får du umiddelbar effekt av prisnedgangene, noe som er ekstra viktig nå.

– Mange har opplevd at boligrenten settes opp med en gang det er en økning fra Norges Bank, mens banken din venter lenge med å sette den ned når det er en tilsvarende nedgang. Tilsvarende er det ofte hos strømleverandører som leverer såkalt standard variabel pris. Med spotpris er det ikke mulig for strømleverandørene å gjøre slike tilpasninger, og det er en av grunnene til at slike avtaler har vist seg å være svært lønnsomme, forklarer sier Bjørn Arctander, markedssjef i Agva Kraft AS.

Les også: Finn billigst og best varmepumpe til ditt hjem

Topper offisiell oversikt
Forbrukerrådet anbefaler at du bruker rådets offisielle oversikt strømpris.no for å finne de billigste avtalene på det norske markedet.

I skrivende stund (3. oktober 2018) er Agva Kraft den billigste aktøren i kategorien spotpris med avtalen Agva Spot AG.

– Agva Kraft har noen av Norges desidert mest prisbevisste kunder. Derfor er det ekstra viktig for oss å være blant de billigste over tid, fortsetter Arctander.

Selskapet har ligget i toppsjiktet på prisoversikten til Forbrukerrådet, Strømpris.no, hver uke helt siden etableringen i 2015, og det høye prisnivået har ført til en enorm pågang av nye kunder i 2018.

– Tusenvis av kunder har funnet vår prisledende spotavtale, og det «strømmer» inn nye kunder hver eneste dag, sier Arctander.

Her bytter du til Agva Spot AG – nummer 1 på Strømpris.no

Grafen viser endringene i prisen på spotpris per uke fra i fjor.

Hvorfor spotavtale?
Spotavtale, eller innkjøpspris som det også kalles, innebærer at kunden får strømmen til samme pris som det strømleverandørene betaler – mot et fast påslag som dekker leverandørenes administrasjonskostnader og inntjening.

VGs Dine Penger har avslørt man i løpet av et liv vil spare mellom 25.000 og 65.000 kroner gjennom på å velge strøm til innkjøpspris fremfor en variabel avtale.

Å bytte leverandør er enkelt og gratis
I dag er leverandørbyttet automatisert, og det er enklere enn noen gang å bytte til en billigere strømleverandør. Det nye strømselskapet tar seg av alt det praktiske ved bytting, og det koster ingenting å skifte leverandør.

Her bytter du til Agva Spot AG

Fornybar energi
Miljøorganisasjoner anbefaler fornybar energi for å stimulere utviklingen av slik produksjon. Ved å velge Agva Kraft får du 100 prosent fornybar energi inkludert i prisen.

– Med denne avtalen får du alt en strømkunde måtte ønske seg: Avtaleformen ekspertene anbefaler, den beste spotavtalen og fornybar energi, avslutter Arctander i Agva Kraft.

Her bytter du til Agva Spot AG

Les også: Finn billigst og best bredbånd der du bor

 

Kommentarer er stengt.