Vinteren blir lang og kald – her får du billigst strøm

Meteorologene ser ingen ende på vinterværet. Har du sjekket om du har en konkurransedyktig strømavtale?

Ifølge langtidsvarselet nå i vinterferien er det ingenting som tyder på at det kalde været som har preget vinteren 2018 i store deler av landet, vil forsvinne med det første. Meteorologene i StormGeo varsler også overfor VG at det kan bli minusgrader så langt frem i tid som til midten av mars.

I perioder med høyt strømforbruk er det ekstra viktig å sjekke om man har en god strømavtale. På Forbrukerrådets strømprisoversikt strømpris.no er det enkelt å sjekke hvilke strømselskaper som er billigst.

To selskaper skiller seg ut
I skrivende stund deler Agva Kraft (Kampanje Spot) og Telinet Energi (Spotpris Kampanje) førsteplassen på listen over de billigste spotavtalene med en forventet månedspris på 1175 kroner for en normal husholdning.

Til sammenlikning er den dyreste avtalen på markedet på hele 1453 kroner i måneden, så det er helt klart mye penger å spare på å bytte til de billigste avtalene. Vi har sjekket prisene flere andre steder i landet, og Agva og Telinet er billigst på alle adresser.

Har fjernet lokketilbud
På Strømpris er det gjort en del endringer den siste tiden, og tilbudskampanjer er nå fjernet fra hovedsøket. Agva og Telinet er altså billigst av aktørene som ikke har utrolige lokketilbud der kunden blir flyttet over til en dyr avtale etter en måned.

Både Agva og Telinet sponser imidlertid strømmen for nye kunder den første måneden, slik at prisen blir på kun 1057 kroner.

Her bytter du enkelt til Agva Kraft

Her bytter du enkelt til Telinet Energi

Å bytte leverandør er enkelt og gratis
I dag er leverandørbyttet automatisert, og det er enklere enn noen gang å bytte til en billigere strømleverandør. Det nye strømselskapet tar seg av alt det praktiske ved bytting, og det koster ingenting å skifte leverandør.

Derfor er spot den beste avtaleformen
Spotavtale, eller innkjøpspris som det også kalles, innebærer at kunden får strømmen til samme pris som det strømleverandørene betaler – mot et fast påslag som dekker leverandørenes administrasjonskostnader og inntjening.

VGs Dine Penger har avslørt man i løpet av et liv vil spare mellom 25.000 og 65.000 kroner gjennom på å velge strøm til innkjøpspris fremfor en variabel avtale.

Fornybar energi
Miljøorganisasjoner anbefaler fornybar energi for å stimulere utviklingen av slik produksjon. Både Agva Kraft og Telinet Energi har 100 prosent fornybar energi inkludert i sine avtaler.

Her bytter du enkelt til AGVA Kampanje spot (nr. 1 på strømpris.no)

Her bytter du enkelt til Telinet Spotpris Kampanje (nr. 1 på strømpris.no)

Nettleien (som er lik uansett hvilket strømselskap du har) er ikke inkludert i noen av priseksemplene.

Kommentarer er stengt.