Slik sparte vi 4500 på en bitteliten rørleggerjobb

På noen få minutter sparte vi flere tusen kroner. Se hvordan vi gjorde det her.

Det er en enkel levesetning å aldri kjøpe noe som den som selger ikke bruker selv. Av samme grunn kjører ikke sjefen for Citröen en BMW, og selgeren i motebutikken bruker ikke klær fra den argeste konkurrenten.

Bruk av egen tjeneste
Man må ha nok tro på sitt produkt til å ønske å bruke det selv.

Den samme leveregelen gjelder selvfølgelig for tjenester man tilbyr på nett. Det er vanskelig å anbefale noe man selv ikke føler er bra nok, og hvis en tilbyder av en tjeneste ikke selv er storbruker av egen tjeneste kan det være smart å gå et annet sted for å finne det man vil bruke.

Suksesshistorier
Vi har selv skrevet annonsebilag om firmaer som har skaffet seg mye billigere regnskapsfører, privatpersoner som sparte 3000 kroner på en flyttejobb, og 75.000 på boligsalget.

KR 7000 for å bytte en kran?
Det var derfor naturlig å bruke Nettavisens samarbeidstjeneste MittOppdrag.no for å bytte ut en dryppende kran i leiligheten. Kranen hadde dryppet lenge og søk i Gule Sider både her og der hadde ført til noen telefonsamtaler uten noe særlig oversikt eller kontroll.

Var tilbudet man fikk fra rørleggeren godt? Skulle det virkelig koste 7000 kroner å bytte en kran?

Les også: Slik får du vinterens billigste strøm

Ba om tilbud
Et oppdrag ble så sendt inn på MittOppdrag.no, noe man kan gjøre helt gratis, for å be om tilbud.

Beskrivelsen ble gjort enkel og raskt: «Jeg trenger å få skiftet en kran på et Ikea-kjøkken, eventuelt at noe byttes ut ettersom kjøkkenkranen er lekk. Ønsker å få gjort dette relativt fort.» Med en bakgrunn innenfor økonomi og markedsføring var det så langt beskrivelsen kunne gå.

Raske svar
Svarene kom svært raskt og anbudene var gode. Der en rørlegger på telefon hadde skissert en pris på 7000 kroner for å bytte batteri inklusive ny inngang for oppvaskmaskin så var tilbudene som kom på anbud fra fire forskjellige firmaer helt ned til 2500 kroner inklusive moms.

Anbudene beskrev også detaljert hva som skulle bli gjort – «Bytte av kjøkken batteri, Oras safira M/avst for oppvaskmaskin KR 2790 ferdig byttet. Ring for avtale.» I ro og mak kunne anbudene fra tilbyderne vurderes og valgene kunne tas etter en samtale med partner.

Tid spart
Der ringerunden tok mange timer med venting, forklaringer og leting etter hvem som kunne gjør det kom anbudene fra tilbyderne raskt og enkelt rett til e-posten med gode forklaringer, og muligheten for å vurdere flere opp mot hverandre.

Siden MittOppdrag.no er en tjeneste hvor man kan legge inn hva som helst av oppdrag, enten det er snekker eller flyttebyrå, catering eller underholdning til festen, så blir ikke dette siste gang tjenesten brukes.

Her finner du MittOppdrag.no hvor du kan legge inn ditt oppdrag, enten det er rørlegger, snekker, catering eller advokat. Det er selvfølgelig helt gratis for deg.

Les også: Finn best bredbånd der du bor

—————————————————————————————————————

Slik unngår du strømsjokk
Over til noe  helt annet: I høst har kraftprisen steget med ca 46 prosent, og ekspertene spår overfor VG at prisnivået kommer til å bli skyhøyt i vinter.

I perioder med høye kraftpriser er det ekstra viktig å velge riktig avtaletype og strømleverandør. Anbudstjenesten Strøm.com hjelper deg med begge deler.

Ved å fylle ut et enkelt skjema får du tips om hvilken strømavtale som passer ditt forbruk. Det være seg spotpris, variabel eller fastpris – du kan spare penger allerede på neste regning!

Her finner du Strøm.com.

Les også: Dette strømselskapet har høstens billigste strøm

 

 

Kommentarer er stengt.