6 ting du trodde var dekket av forsikringen din

Hovedforsikringen dekker ofte langt mindre enn det folk flest tror. Les også hvordan du kan spare opptil 50 prosent på forsikringene dine.

Eier du gjenstander som er ekstra viktige for deg, enten på grunn av affeksjonsverdi eller pris? Da bør du sjekke om gjenstandene er dekket av innbo- eller reiseforsikringen din.

Mange forsikringstakere er nemlig ikke klar over at hovedforsikringene ofte er utilstrekkelige når det kommer til kostbare gjenstander. I verste fall risikerer du å få tilbake kun småpenger av selve verdien på klokka, fotokameraet eller smykkene dine.

– Les vilkårene nøye på innbo- og reiseforsikringen din. Eventuelle begrensinger skal stå tydelig beskrevet, og hvis du ikke er godt nok dekket bør du vurdere verdigjenstandforsikring, sier Henrik Sjølie, CEO og gründer i Tribe forsikring.

Henrik Sjølie, CEO og gründer i Tribe forsikring.

Dette er gjenstandene han og de andre forsikringsekspertene i Tribe forsikring mener folk bør vurdere å forsikre.

1. Sykkel

En standard innboforsikring dekker gjerne sykkeltyveri med inntil 10.000 kroner for hver sykkel. Har du en dyr modell eller en elsykkel, kan det være økonomisk gunstig å tegne verdigjenstandforsikring.

2. Bunad

Nordmenn eier bunader for 30 milliarder kroner. En ny bunad kan koste opp mot 40.000 kroner, og verken innbo- eller reiseforsikring er normalt tilstrekkelig for å erstatte tapet hvis bunaden skulle bli stjålet eller få omfattende skader

3. Forlovelsesring

Kjærlighet har ingen grenser heter det. Mange reise- og innboforsikringer har derimot en grense på verdier som erstattes. Skulle ringen bli stjålet eller du mister den under en badetur, er det en reell risiko for at bare en brøkdel av verdien blir erstattet.

Les også: Endelig en forsikring tilpasset elbiler

4. Elektronikk

Du trenger ikke nødvendigvis ha de bærbare PC-enes Rolls Royce, som Acer Predator 21 X med en prislapp på svimlende 90.000 kroner, for å ha behov for en verdigjenstandsforsikring. Også de dyreste utgavene av MacBook kryper over grensen til reise- og innboforsikringen.

Om du ofte har med deg elektronikk utenfor hjemmet, er det en god idé å tegne en verdigjenstandsforsikring. Husk at det er glatt ute!

5. Armbåndsur

Tid er penger. Særlig hvis du går rundt med en formue på håndleddet uten riktig forsikring. Klokker og ur kan være verdifulle gjenstander som ikke alltid kan dekkes av reise- eller innboforsikring.

I verste fall kan du ende opp med småtterier av hva klokken er verdt. Som denne historien fra Flesland, der klokkeeieren kun fikk 15.000 kroner i erstatning for Rolexen som ble produsert i 1982 (!).

Dyrt kamerautstyr kan det være fornuftig å sikre med verdigjenstandforsikring.

Skulle du være en lykkelig eier av en Rolex, Omega eller Breitling, kan det altså lønne seg på sikt å være på den sikre siden.

6. Fotoutstyr

Det ypperste av fotoutstyr koster skjorta, men er samtidig ganske skjørt. Regn kan trenge inn i kamerahuset, og glass trives ikke med skarpe kanter. Derfor kan det være kostbart å få skader på kameraet på tur.

Med verdigjenstandsforsikring kan du gjøre det lille ekstra for å forevige solnedgangen, uten å måtte bekymre deg for utstyret. Hvis ikke måtte du måttet pent kjøpt et splitter nytt fra egen lomme.

En gunstig verdigjenstandforsikring

Ved å kjøpe verdigjenstandsforsikring hos Tribe vil selskapet erstatte gjenstanden din dersom den blir stjålet, mistet eller skadet. Forsikringen gjelder hele døgnet og i hele verden. Gjenstanden din vil bli reparert dersom det er mulig. Hvis ikke vil du få en tilsvarende ny gjenstand.

Ønsker du verdigjenstandforsikring, må du ha en av de andre hovedforsikringene hos Tribe også, altså enten Bil-, Innbo- eller Boligforsikring. Alt du trenger å vite finner du på Tribe.no.

Like trygt, bare rimeligere

Tribe forsikring fungerer slik at du beholder vilkårene og dekningen du har i ditt nåværende selskap, men til lavere pris. Flytter du fra Gjensidige, If, Tryg, Sparebank 1, DNB, Frende, Eika, Enter, Watercircles, Gouda eller Europeiske, gir Tribe 5 prosent rabatt med en gang du flytter. Selskapet har ingen lokketilbud eller kraftige prisøkninger. Den eneste prisøkningen du får er indeksjusteringen i samfunnet forøvrig.

Opp til 50 % rabatt med ny vennemodell

I tillegg kan du få ytterligere rabatt ved å knytte til deg venner eller familie som også er forsikret i Tribe, ved å lage din egen “forsikringsgruppe”.

Du får da ytterligere fem prosent rabatt per venn. Du kan ha inntil ti medlemmer i gruppen din, og få til sammen 50 prosent rabatt på forsikringspremien din.

Tanken er at dersom du har lav risiko og dermed lite i skadeutbetalinger, fortjener du rimeligere forsikring.

– Her er det mye å spare for ansvarlige kunder! sier Sjølie om den nye rabattmodellen.

Vennerabatten gjelder for alle typer forsikringer.

Les mer om vennerabatten her!

Med verdigjenstandforsikring fra Tribe forsikring kan du enkelt sikre deg slik at dine mest dyrebare gjenstander blir erstattet dersom uhellet skulle være ute.

Kommentarer er stengt.