Bør du selge boligen i vinter eller vente?

Hallgeir Kvadsheim gir svar på spørsmålet mange lurer på.

Boligprisene i Norge er mangedoblet siden begynnelsen av 90-tallet, og veksten har eksplodert de siste årene. Det er imidlertid ikke slik at prisene stiger jevnt og trutt i løpet av hvert enkelt år.

– Det typiske sesongmønsteret er en rask vekst etter nyttår, det vil si januar – mars, noe utflating frem mot sommeren, og kanskje liten nedgang på høsten. Det er først og fremst veksten i årets tre første måneder som trekker opp årsveksten, forklarer økonomiekspert Hallgeir Kvadsheim, som er tilknyttet anbudstjenesten Tjenestetorget.no.

Sammenlign eiendomsmeglere gratis og uforpliktende på Tjenestetorget.

Tror på videre vekst

Kvadsheim anser at boligmarkedet i januar 2017 også kommer til å bli sterkt.

– Det er slett ikke sikkert at du får mindre for boligen ved å legge den ut for salg senere i 2017, men gjør du den klar for salg i begynnelsen av 2017, kommer det nok ikke til å være så mange andre boliger som kjemper om de samme kjøperne. Og du trenger tross alt bare to kjøpere for å starte en budkrig, fortsetter han.

Ifølge Kvadsheim kan det derfor være smart å starte salgsprosessen allerede nå.

– Bestem deg for hvilken eiendomsmegler du skal velge, og bruk gjerne Tjenestetorget.no for å få tilbud fra flere, anbefaler økonomieksperten.

Les også: Hvilken strømavtale bør du velge i vinter?

– Inviter flere meglere

Han oppfordrer videre boligselgere til å invitere flere meglere for å ta en kikk på boligen, slik at du får dannet deg et inntrykk av hvem som er best på å selge nettopp din bolig.

– Det er ikke så mange oppdrag som kommer inn i begynnelsen av januar for meglerne, så de kan nok jobbe raskt med å forberede ditt salg. Det viktigste er jo at jobben blir gjort ordentlig; at det blir tatt gode bilder, at boligen blir ordentlig vasket og stylet før visning og at du får satt opp den siste listen over døra og malt veggen som du utsatte så lenge.

– Men, å få lagt boligen ut på visning allerede den andre eller tredje helgen i januar, kan bli lønnsomt. Det er lite til salgs så tidlig på året, avslutter Kvadsheim.

På Tjenestetorget kan du også spare mye penger på varmepumpereiendomsmeglertjenesterboligalarm og på å samle smålån.

Sammenlign eiendomsmeglere gratis og uforpliktende på Tjenestetorget.

Les også: Finn best bredbånd der du bor

Kommentarer er stengt.