Derfor bør du få ny takst nå

Du kan spare mye penger på å taksere boligen din på nytt.

Få tilbud  fra takstmenn på MittOppdrag.no!

Boligprisene har som kjent steget ekstremt mye de siste årene, og taksten på boligen din kan være langt høyere nå enn da du kjøpte den eller fikk den taksert sist.

Ifølge Din Side har du mye å tjene – og ingenting å tape – på å få en ny verdivurdering av boligen din. Det gjelder også dersom du ikke har planer om å selge. For når boligens verdi øker, samtidig med at du betaler ned på lånet ditt, øker sikkerheten du har for lånet, og du kan forhandle deg til bedre renter.

Bankene operer nemlig gjerne med ulike rentebetingelser for lån innenfor 80-, 75- , 70- eller 60 prosents sikkerhet. Dersom du har et 80 prosent-lån, bør du derfor sjekke om verdien på boligen din er blitt så høy at du nå er innenfor en annen grense.

Får du en ny verdivurdering nå, vil du kunne dra fordel av rekordhøye boligpriser. Skulle prisene falle, har du fått refinansiert lånet ditt mens boligverdien er på topp.

Les også: Finn best bredbånd der du bor

Les også: Her får du vinterens billigste strøm

Takst på anbud
Dersom du ønsker å taksere boligen din på nytt, kan du få tilbud fra takstmenn i ditt distrikt på den populære gratistjenesten MittOppdrag.no.

Legg merke til at takstmennene er selvstendige næringsdrivende som tar ulike  priser. Gjennom MittOppdrag vil du få tilbud fra flere takstmenn, og du vil  dermed være sikret at du ikke betaler for mye for oppdraget.Vær obs på at i veldig mange regioner er det vanlig med samarbeid mellom eiendomsmeglere og takstmenn, hvor meglerne bruker faste takstfirmaer som da  får tildelt oppdraget uten noe særlig konkurranse. Dersom du skaffer  takstmann gjennom en anbudstjeneste som MittOppdrag, kan du ofte få taksten billigere enn hvis det går gjennom megler.

Her kan du registrere ditt takseringsoppdrag på MittOppdrag.no.

Hold audition for meglere
Dersom du vurderer å selge boligen din, kan du også bruke MittOppdrag til å  innhente tilbud fra eiendomsmeglere. Da vil du bli kontaktet av meglere i ditt nærområde som tilbyr seg å komme på gratis befaring.

Det kan være lurt å sette av en formiddag der du får besøk av fire-fem  meglere. Deretter kan du sammenlikne priser og vurdere tilbudene opp mot  hvor godt inntrykk de ulike meglerne ga på befaringen og hvor godt du liker  selskapene de representerer. Meglerne er inneforstått med at de er i en  konkurransesituasjoen, og det er ikke umulig at du får prutet ned prisen på  megleren du liker best.

Les mer om hvordan du holder «audition» for meglerne her.

Her kan du registrere ditt megleroppdrag på MittOppdrag.no.

Slik fungerer MittOppdrag
MittOppdrag.no  er en anbudstjeneste der brukerne beskriver hva slags tjeneste de ønsker  utført. Du slipper å lete i telefonkatalogen eller på måfå på nett, men kan  i stedet sitte i ro og mak foran pc-en og vurdere tilbud fra håndverkere og  de aller fleste andre bransjer du kommer på.

På denne måten får du en fin oversikt over prisnivået på oppdraget du vil ha  utført. Pristilbudene kan variere mye, men vi råder deg også til å ta med  faktorer som seriøsitet og erfaring når du velger tilbyder.

Du betaler ingenting for å legge inn oppdraget ditt, og det er ingen  forpliktelser heftet ved registreringen.

MittOppdrag kan brukes til de fleste tjenester man ønsker utført, og brukerne får tilbud på alt fra snekkere  og eiendomsmeglere  til webutvikling  og vakttjenester.

Mange har til og med lagt ut bryllupet på anbud og spart store beløp på blant annet lokaler, catering, transport og fotografering.  Og til feriene kan du bruke tjenesten til å skaffe deg billig hytte, hotell og transport.

Les også: Derfor strømmer tusenvis til dette strømselskapet

Les også: Finn best bredbånd der du bor

Kommentarer er stengt.