Ellevill priskrig på strøm – selger med stort tap

I sommer taper enkelte strømselskaper penger på å selge strøm til kundene.

Selv om strømprisene har steget det siste året, er det mulig å få strøm til lave priser dersom du velger riktig strømleverandør.

I sommer er det en ekstrem kamp om kundene i segmentet variabel pris, og i skrivende stund (22. august) kan du få strøm til en brøkdel av innkjøpsprisen hos den billigste aktøren på Forbrukerrådets prisoversikt Strømpris.no.

– Det stemmer at vår pris på variabel er betydelig billigere enn innkjøpsprisen. Det er beintøff konkurranse nå, og det sparer kundene masse på om de velger rett. Vi er en billigleverandør og skal vise dette selv om det er andre som forsøker å markere seg, sier Bjørn Arctander, markedssjef i Agva Kraft AS, et selskap som for tiden er billigst i landet både på spot  og variabel.

Nå er variabel billigere enn spot
Agva Krafts produkt *Agva Kampanje – Variabel har en pris på 5,90 øre/kWt (innkjøpsprisen er 31,37 øre i store deler av landet).

Det gir en forventet månedspris på 616 kroner (nettleien utgjør 553 kroner av beløpet). Til sammenlikning har den dyreste aktøren i dette segmentet en forventet månedspris på hele 1270 kroner. Det utgjør en forskjell på 7848 kroner i løpet av et år.

Normalt er spotpris den billigste avtaleformen, men akkurat nå er variabelprisen langt lavere. Det kan derfor lønne seg å skifte til variabel i dag, og så heller bytte til en billig spotavtale så fort variabelprisen stiger igjen.

– Over tid anbefaler vi kundene spotpris, men dette er en spesiell situasjon som har vart en stund, forklarer Arctander.

Hvis du heller vil bytte til spotpris, som er den avtaleformen som normalt er billigst over tid, er Agva Kampanje – Spot den billiste avtalen på Strompris.no med en forventet pris på 806 kroner måneden.

Å bytte leverandør er enkelt og gratis
I dag er leverandørbyttet automatisert, og det er enklere enn noen gang å bytte til en billigere strømleverandør. Det nye strømselskapet tar seg av alt det praktiske ved bytting, og det koster ingenting å skifte leverandør.

Her kan du enkelt bytte til Norges billigste variabelavtale 

Her kan du enkelt bytte til Norges billigste spotavtale

*Priseksempelet er hentet fra Høvik i Bærum og er basert på et normalt strømforbruk for en familie på fire.

 

Kommentarer er stengt.