Husk dette når du søker forbrukslån

Lån kan være en grei hjelp når nøden er størst, og kan for mange være en redning når det er en tid mellom utgifter som må betales ned og neste lønning. Men forbrukslån kan også være en dyr affære.

Dette er forbrukslån

Nettet oversvømmes av lister over forbrukslån, og det er vanskelig å orientere seg i jungelen av tilbud og mer eller mindre seriøse oversikter.

Enkelt forklart er forbrukslån et lån hvor du ikke trenger å stille noen sikkerhet i eiendeler eller eiendom, men renta er også da deretter. Derfor er det viktig å vite hvor du kan få den beste renta, og de beste vilkårene.

1. Bruk Nettavisen Lånehjelpen

Nettavisen Lånehjelpen har informasjon om hvordan du finner det beste forbrukslånet for deg, slik at du ikke taper penger på å ta det første og beste forbrukslånet du kommer over. Her kan du finne oversikt over de beste lånene til inntil 100 000 kroner, inntil 500 000, og også innhente tilbud fra flere banker.

Nettavisen Lånehjelpen er det mulig å sortere lånene etter priser, renter og gebyrer for å gjøre det lettere å finne det forbrukslånet som passer den enkelte bruker best.

Brukerne kan også gi rating på hvert lån, noe som er et nyttig verktøy for å finne riktig forbrukslån.

2. Søk hos flere banker

Søker du lån hos kun én bank, vet du kun hva den ene banken vil gi i rente. Innhent derfor tilbud fra flere banker, slik at du øker både sjansen for at du får et forbrukslån, og muligheten til å få ett til en lavere rente.

3. En bedre økonomi gir bedre vilkår

Når man søker på et lån hvor det ikke settes sikkerhet i noe annet enn at du har betalt for deg før,  vil god kreditthistorikk gi deg bedre vilkår. Dersom du har noen skjeletter i regnearkene, vil det påvirke utfallet hos de forskjellige bankene, og det er greit ta det med i beregningen.

Betalingsanmerkninger vil medføre at de aller fleste banker gir avslag på søknaden, så hvis du får mange nei så kan det hende det er noe annet du må rydde opp i først.

Du bør også være i fast jobb, og du vil så klart måtte dokumentere den delen av økonomien din banken ikke har innsyn i.

Alt du trenger å vite

Forbrukslån kan bli nødvendig en gang i løpet av livet, og da er det viktig å få god oversikt over hvordan det fungerer. Det du trenger å vite, finner du på Nettavisen Lånehjelpen – alt fra rentenivåer til nedbetalingstid.

Besøk Nettavisen Lånehjelpen her.

Liste over de beste kredittkortene

Hvis du ønsker å sammenlikne kredittkort for å finne de beste kortene på markedet, er Nettavisen Kredittkort en tilsvarende tjeneste som Nettavisen Lånehjelpen.

Mange nordmenn velger å ha et kredittkort ved siden av sitt vanlige betalingskort. Tidligere var den eneste kredittkortfordelen at man fikk litt ekstra penger i bakhånd, men de siste årene har stadig flere fordeler blitt lagt til kredittkortene.

Det er ikke lenger uvanlig at kredittkortet ditt tilbyr enten reiseforsikring, rabatt ved diverse kjøp, andre tilbud, eller en kombinasjon av de tre.

Nettavisen Kredittkort kan du lese hva de ulike kredittkortene tilbyr, og det er enkelt å sammenlikne kortene.

Du kan også bruke Nettavisen Kredittkort til å bestille kort som passer dine behov.

Kommentarer er stengt.