Slik kutter du strømprisene

Strømmen har ikke vært dyrere siden 2011. Nå lønner det seg å velge riktig strømavtale.

Ferske tall fra Statistisk sentralbyrå viser at vi må tilbake til 2. kvartal 2011 for å finne like høye strømpriser som tilsvarende periode i 2018. I august steg prisene ytterligere, og ingen augustmåned har vært dyrere siden 2008.

I perioder med høy strømpris er det ekstra viktig å velge riktig leverandør. Det har Agva Kraft merket de siste månedene.

Selskapet har ligget i toppsjiktet på prisoversikten til Forbrukerrådet, Strømpris.no, hver uke helt siden etableringen i 2015, og det vedvarende høye prisnivået har ført til en enorm pågang av nye kunder i 2018.

– Tusenvis av kunder har funnet vår prisledende spotavtale, og det «strømmer» inn nye kunder hver eneste dag, sier Bjørn Arctander, markedssjef i Agva Kraft AS.

Topper offisiell oversikt
Forbrukerrådet anbefaler at du bruker rådets offisielle oversikt strømpris.no for å finne de billigste avtalene på det norske markedet.

I skrivende stund (21. september 2018) er Agva Kraft den billigste aktøren i kategorien spotpris med avtalen Agva Spot AG.

– Agva Kraft har noen av Norges desidert mest prisbevisste kunder. Derfor er det ekstra viktig for oss å være blant de billigste over tid, fortsetter Arctander.

Hvorfor spotavtale?
Spotavtale, eller innkjøpspris som det også kalles, innebærer at kunden får strømmen til samme pris som det strømleverandørene betaler – mot et fast påslag som dekker leverandørenes administrasjonskostnader og inntjening.

VGs Dine Penger har avslørt man i løpet av et liv vil spare mellom 25.000 og 65.000 kroner gjennom på å velge strøm til innkjøpspris fremfor en variabel avtale.

Ifølge Arctander i Agva Kraft har det kommet såpass mye regn de siste ukene at fyllingsgraden endelig er stigende etter den lange tørkeperioden.

– Vi har rundt 70 % fylling mot normalt 85 % på denne tiden. Men forrige uke fikk vi første større økningen på lang tid med hele 4 prosentpoeng.

Strømbransjens innkjøpspris er hele tiden i endring. Når du velger en pris som er basert på spotprisen, får du umiddelbar effekt av prisnedgangene, noe som er ekstra viktig nå.

– Mange har opplevd at boligrenten settes opp med en gang det er en økning fra Norges Bank, mens banken din venter lenge med å sette den ned når det er en tilsvarende nedgang. Tilsvarende er det ofte hos strømleverandører som leverer såkalt standard variabel pris. Med spotpris er det ikke mulig for strømleverandørene å gjøre slike tilpasninger, og det er en av grunnene til at slike avtaler har vist seg å være svært lønnsomme, forklarer Arctander.

Å bytte leverandør er enkelt og gratis
I dag er leverandørbyttet automatisert, og det er enklere enn noen gang å bytte til en billigere strømleverandør. Det nye strømselskapet tar seg av alt det praktiske ved bytting, og det koster ingenting å skifte leverandør.

Her bytter du til Agva Spot AG

Fornybar energi
Miljøorganisasjoner anbefaler fornybar energi for å stimulere utviklingen av slik produksjon. Ved å velge Agva Kraft får du 100 prosent fornybar energi inkludert i prisen.

– Med denne avtalen får du alt en strømkunde måtte ønske seg: Avtaleformen ekspertene anbefaler, den beste spotavtalen og fornybar energi, avslutter Arctander i Agva Kraft.

Her bytter du til Agva Spot AG

Se også: Agva Kraft får gode tilbakemeldinger på Trustpilot
Mer info: Agva Kraft på Facebook er en god kilde til strømsparetips

Kommentarer er stengt.