Trikset som gir deg billigere boligmegler – MittOppdrag.no

Hvis du ønsker å få høyest mulig pris på boligen din, er det viktig at du engasjerer en dyktig megler som kjenner til området du bor i og boligtypen din.

Slike meglere er ikke alltid de billigste, men det finnes en smart fremgangsmåte som gjør at du kan få både i pose og sekk:

De aller fleste meglere stiller nemlig på gratis befaring, og dette er noe du bør benytte deg av.

Finn billig megler på anbudstjenesten MittOppdrag.no!

50 prosent forskjell
Det er flere årsaker til at du bør ta kontakt med flere meglere og meglerfirmaer og invitere dem på befaring.

For det første er det fullt mulig å prute på meglerhonoraret, og når meglerne vet at du har engasjert flere andre meglere på befaring, vil mange være villige til å strekke seg langt i å gi deg en god pris.

En undersøkelse gjort av Dine Penger viste at du kan spare hele 50 prosent av utgiftene til megleren på å innhente tilbud fra flere meglere.

For det andre vil du selv få et inntrykk av hvor gode, profesjonelle og erfarne de ulike meglerne er, noe som gir en indikator på hvor godt de vil håndtere visninger og budrunden.

Forbrukerrådets strømpris.no: Sjekk listen over de billigste strømselskapene

Sparte 75.000 kroner
Det tar en del tid å ringe rundt til alle aktuelle eiendomsfirmaer i ditt område. Derfor benytter stadig flere seg av Nettavisens anbudstjeneste MittOppdrag.no for å komme i kontakt med eiendomsmeglere for befaring og pristilbud. Det er enkelt å legge ut ditt boligoppdrag på MittOppdrag.no, og du vil raskt få hyggelige svar fra en rekke meglere i ditt område.

MittOppdrag.no får stadig henvendelser fra brukere som har gjort suksess med å legge megleroppdraget ut på anbud. En Nettavisen-leser sparte hele 75.000 kroner på MittOppdrag.no.

Det kan være lurt å sette av en formiddag der du får besøk av fire-fem meglere. Sannsynligvis vil antall interesserte meglere være en del høyere, så du bør starte utsilingen på et tidlig tidspunkt.

Illustrasjonsbilde.

 

Tips før befaring:
*Hvilke meglere gjorde best inntrykk på telefon eller e-post? De som fremstår som hyggelige og profesjonelle overfor deg, vil høyst sannsynlig også gjøre det overfor potensielle kjøpere, og det er meget viktig for å få høyest mulig pris for boligen.

*Be om pristilbud. Prisene kan variere veldig, og en megler som både er dyr og dårlig på telefonen, bør du stryke fra listen i denne omgangen.

*Erfaring fra salg i nærområdet. Det er viktig at megleren kjenner området godt og har erfaring fra salg i nabolaget.

*Sjekk referanser og renommé. På MittOppdrag.no kan du lese evalueringer av meglerselskapene som ønsker å selge boligen din. Du bør også søke på nettet etter annen informasjon om selskapene.

Når du har en liste på fire-fem meglere, avtaler du tid for befaring.

Etter befaring
Når alle har vært på besøk, kan du sammenlikne priser og vurdere tilbudene opp mot hvor godt inntrykk de ulike meglerne ga på befaringen og hvor godt du liker firmaene de representerer.

Husk at det er mulig å prute med meglerne når som helst i prosessen. Dersom du liker en megler spesielt godt, men denne er dyrere enn de billigste tilbudene, er det bare å ringe vedkommende å fortelle at du slår til dersom han eller hun går ned i pris.

Dersom ingen av meglerne svarte til forventningene, er det bare å gå videre på listen og kalle inn til en ny runde med befaringer.

Her kan du registrere ditt megleroppdrag på MittOppdrag.no.

Slik fungerer MittOppdrag
MittOppdrag.no er en anbudstjeneste der brukerne beskriver hva slags tjeneste de ønsker utført. Du slipper å lete i telefonkatalogen eller på måfå på nett, men kan i stedet sitte i ro og mak foran pc-en og vurdere tilbud fra håndverkere og de aller fleste andre bransjer du kommer på.

På denne måten får du en fin oversikt over prisnivået på oppdraget du vil ha utført. Pristilbudene kan variere mye, men vi råder deg også til å ta med faktorer som seriøsitet og erfaring når du velger tilbyder.

Du betaler ingenting for å legge inn oppdraget ditt, og det er ingen forpliktelser heftet ved registreringen.

MittOppdrag kan brukes til de fleste tjenester man ønsker utført, og brukerne får tilbud på alt fra snekkere og eiendomsmeglere til webutvikling og vakttjenester.

Mange har til og med lagt ut bryllupet på anbud og spart store beløp på blant annet lokaler, catering, transport og fotografering. Og til påskeferien kan du bruke tjenesten til å skaffe deg billig hytte, hotell og transport.

For bedrifter
Har du lyst til å få tilgang til de hundrevis av oppdragene som strømmer inn på MittOppdrag.no hver uke? Registrer din bedrift her.

Les også: Finn best bredbånd der du bor

Forbrukerrådets strømpris.no: Sjekk listen over de billigste strømselskapene

 

Kommentarer er stengt.