Dette kan virkelig lønne seg nå

Så enkelt kan det være å spare tusener.

Til tross for gjentatte påminnelser i media om at det norske folk kan spare mange tusener på å samle kredittkortgjeld og smålån i ett hovedlån, forteller Hallgeir Kvadsheim fra Luksusfellen at overraskende nok er det fortsatt mange som ikke har forstått dette.

Her kan du få tilbud fra banker som kan hjelpe deg kredittkort

Kan spare 40 000 årlig
– Det er ikke uvanlig at jeg møter folk som kanskje har åtte kredittkort med 25 000 i gjeld på hver, sier Kvadsheim.

– Da betaler de gjerne 50 000 kroner, bare i renter og gebyrer hvert år. Får de byttet disse kortene inn i et større lån, kan de fort spare 10-30 000 kroner årlig!

Bak alt inn i boliglånet
Dette skyldes altså at man betaler høyere renter og flere gebyrer på kredittkort og smålån, enn ved ett større hovedlån.

– Renta på kredittkort er som regel svært høy, kanskje opp mot 30 % effektiv rente. Samler du kredittkortgjeld i ett lån, vil som regel renta bli langt lavere.

– Er man så heldige at man får gjelden bakt inn i boliglånet i tillegg, snakker vi om 40 000 sparte rentekroner, sier Hallgeir Kvadsheim.

Bytte bank…?
Et av forbrukerøkonomens beste råd er å sjekke flere banker og ikke gi opp selv om din bank sier nei.

– Selv om èn bank sier nei til å samle alle dine smålån, er det ikke sikkert at neste bank har samme vurdering. I tillegg er rentene på slike lån svært ulike. Bruk for eksempel tjenestetorget.no til å få tilbud fra flere banker, oppfordrer han.

Her kan du gratis få tilbud fra bankene og hjelp til å samle smålån

Kommentarer er stengt.