Slik finner du beste varmepumpe

Vurderer du å gjøre som 850 000 husstander har gjort før deg? Fyll ut skjema og få tilbud på den beste varmepumpen for ditt hjem.

Slik finner du beste varmepumpe

Til forskjell fra en tradisjonell ovn som lager ny varme, vil en varmepumpe, eller luft-varmepumpe, bruke varmen som finnes i omgivelsene.  Det som er viktig å ha i bakhodet er hva du har bruk for, og hvilke modeller som er tilpasset akkurat ditt behov. Kanskje du skal ha en til å varme opp eneboligen under vinteren? Mens noen andre skal ha for en leilighet på 2-3 rom. For øvrig er ikke størrelsen på boligen det eneste man må tenke på. Her kommer det en liten guide til deg som er på jakt etter en varmepumpe, og hvilken som er best i test nettopp til deg!

Spørsmål før du skal kjøpe varmepumpe:

  1. Hva slags klima bor du i?
  2. Ønsker du en veggmontert eller en gulvmontert?
  3. Hva tenker du rundt pris?
  4. Hvor kraftig pumpe har du behov for?
  5. Tanker rundt rengjøring og vedlikehold?

FÅ TILBUD PÅ VARMEPUMPE

Fordeler og ulemper ved å ha en varmepumpe

Varmepumpen har termostatstyring, er lett å installere og kan også etter-installeres senere. Det er kun moderate kostnader ved anskaffelse, som blir en investering i forhold til senere energibesparelse når man ser det på sikt. Velger du å skaffe deg en luft-varmepumpe vil du også ha glede av denne på sommeren på de varmeste dagene. Da settes den i revers og kjøler godt ned. På vinterstid gir den en stødig varme, samtidig som den filtrer vekk støvpartikler.

Før anskaffelse må også ulempene tenkes igjennom. En varmepumpe er kun en punktoppvarmingskilde, og fungerer best ved åpne løsninger i boligen. Dersom du har mye dører eller lukkede avdelinger, kan det være mindre energibesparende og ikke gi like god stødig varme rundt i boligen. I tillegg vil en varmepumpe ha lavere ytelse når det er størst behov for varme inne, ettersom det er lite varme å hente uten ifra på de aller kaldeste vinterdagene.

Dette kan du spare

Ved korrekt bruk av anlegget, riktig montering og oppsett, vil man kunne spare på lang sikt. Dette er fordi en varmepumpe lager mer energi enn den vil forbruke. Per kilowattime vil varmepumpen avgi tre kilowattimer varme. Investeringen av en god pumpe vil ligge på 15.000-30.000kr (inkl. montering). Avhengig av bruk og vedlikehold vil den ha en levetid på 10-15 år.

Viktig å tenke på ved valg av varmepumpe

Går du etter pris og ønsker størst valgmulighet, må du velge en veggmodell. Leter du også etter en fordeling av varmen på en effektiv måte er dette riktig modell. Er vedlikehold en faktor, vil også denne typen ha noe mindre krav til vedlikehold. Husk uansett at du må bytte filter, og her er det litt vanskeligere å komme til enn ved en gulvmodell.

Er støy noe som er viktig for deg, velger du en stillegående gulvmodell. Er du også personen som ønsker at det gjerne er litt varmt i gulvet, vil dette være riktig valget. Når det gjelder renhold må dette gjøres oftere her, men det vil til gjengjeld gi deg god varmluft og luftkvalitet. Begge må avrimes på utedelen etter behov. Da snus prosessen og blir som et aircondition-anlegg. Pass derfor på at uansett hvilken modell du ønsker, at dette er en mulighet. Da kan du også bruke den på sommeren for kjøle ned boligen.

Bor du kaldere steder i Norge og trenger en kraftig pumpe går du for 3-5 kW (eventuelt 5-6 kW). Har du en slik pumpe som et supplement eller for en mindre bolig holder 2-3 kW.

Her finner du varmepumpen for deg

Beste varmepumpe

Akkurat hvilken varmepumpe som er best i test, avhenger av følgende faktorer:

  1. Klimasone – Hvor kaldt er det der du bor?
  2. Modell – Ønsker du gulvmodell eller veggmodell?
  3. Boligstørrelse – Hvor kraftig varmepumpe trenger du?
  4. Ytelse – Ønsker du den med best ytelse, eller å gjøre et kompromiss på ytelse versus pris?

Ved å svare på disse punktene, vil det være mye enklere å finne den varmepumpen som passer deg og ditt behov best.

Pris på varmepumpe

Vurderer du å investere i en varmepumpe? Det krever ofte mye tid og energi å kontakte ulike leverandører og forhøre seg om hva man bør velge. Tjenestetorget gjør dette enkelt for deg.

  1. Nå kan du fylle inn kun ett skjema
  2. Velge hvilke leverandører du ønsker tilbud fra
  3. Bli kontaktet med gode tilbud
  4. Sammenlign og velg enkelt det beste tilbudet

 

Kommentarer er stengt.