Ellevill priskrig på strøm – selger med stort tap

Nå taper enkelte strømselskaper penger på å selge strøm til kundene.

Selv om strømprisene har steget kraftig det siste året, er det mulig å få strøm til lave priser dersom du velger riktig strømleverandør.

De siste månedene har det vært en ekstrem kamp om kundene i segmentet variabel pris, og i skrivende stund (8. juni) kan du få strøm til en fjerdedel av innkjøpsprisen hos de to billigste aktørene på Forbrukerrådets prisoversikt Strømpris.no.

– Det stemmer at vår pris på variabel er betydelig billigere enn innkjøpsprisen. Det er beintøff konkurranse nå, og det sparer kundene masse på om de velger rett. Vi er en billigleverandør og skal vise dette selv om det er andre som forsøker å markere seg, sier Bjørn Arctander, markedssjef i Agva Kraft AS, et selskap som for tiden er billigst i landet både på spot  og variabel.

Nå er variabel billigere enn spot
Agva Krafts produkt *Agva Kampanje – Variabel har en pris på 9,90 øre/kWt. Det gir en forventet månedspris på 659 kroner. Til sammenlikning har den dyreste aktøren i dette segmentet en forventet månedspris på hele 1342 kroner. Det utgjør en forskjell på 7764 kroner i løpet av et år. Sammenliknet med et gjennomsnitt av strømavtalene på markedet er prisforskjellen på 3948 kroner i året.

Normalt er spotpris den billigste avtaleformen, men akkurat nå er variabelprisen langt lavere. Det kan derfor lønne seg å skifte til variabel i dag, og så heller bytte til en billig spotavtale så fort variabelprisen stiger igjen.

– Over tid anbefaler vi kundene spotpris, men dette er en spesiell situasjon som har vart en stund, forklarer Arctander.

Den billigste variabelavtalen i det norske markedet er for tiden på 695 kroner måneden, mens den billigste spotavtalen er på 798.

Å bytte leverandør er enkelt og gratis
I dag er leverandørbyttet automatisert, og det er enklere enn noen gang å bytte til en billigere strømleverandør. Det nye strømselskapet tar seg av alt det praktiske ved bytting, og det koster ingenting å skifte leverandør.

Her kan du enkelt bytte til Norges billigste variabelavtale 

Her kan du enkelt bytte til Norges billigste spotavtale

*Beløpet du sparer, er differansen mellom den billigste (Agva Kampanje Variabel) og gjennomsnittet av alle avtalene på Strømpris.no. Eksempelet er hentet fra Høvik i Bærum 8. juni 2017 og er basert på et normalt strømforbruk for en familie på fire.

 

Kommentarer er stengt.