Er du godt nok beskyttet?

Det er lite som skal til for å minske skadeomfanget.

Når lyn slår ned i hjemmene til det norske folk og området rundt, går det hardest utover elektriske gjenstander som TV, radio, PC, modem, telefaks, telefon, fryser, kjøleskap osv. i følge Finans Norge (fno.no).

Dette er verdifulle eiendeler som i dag har stor verdi for oss både i form av å være et produkt som leverer en tjeneste, men også et produkt som lagrer viktig data og varer for oss.

overspenningsvern

Et overspenningsvern kan forhindre at eiendelene dine blir ødelagt når lynet slår ned.

Billig forsikring
Derfor kan det være en ide å investere i et overspenningsvern om man ønsker å unngå problematikken med en fryser full av mat som har gått dukken, PCer med viktige dokumenter og private bilder som ikke vil starte opp eller modem som er slått ut av lynet.

Mpx har tilbud på overspenningsvern nå!

Sjekk også utvalget av overspenningsvern på Clas Ohlson.

“Det må sies å være ganske kurant å beskytte seg mot overspenninger ved lynnedslag” sier Torstein Hervland til klikk.no, forfatter av Lynvernhåndboken.

Han utdyper at de fleste ikke har behov for å beskytte hele boligen mot direkte nedslag, fordi dette skjer meget sjelden, men heller velge å beskytte enkeltprodukter man er redd for, såkalt finvern.

“Har man ikke overspenningsvern vil det ellers alltid være fornuftig å trekke ut støpselet på alle elektriske artikler som er følsomme overfor overspenninger”, understreker han.

Økning frem mot 2050
I sommer har det vært unormalt mange lynnedslag i Norge, men helt overraskende er det allikevel ikke.

Det er nemlig slik at dette er noe vi kan forvente oss mer av i fremtiden, avslører en rapport fra Meterologisk institutt (met.no). Beregninger viser at frem mot år 2050 så vil lynfrekvensen øke med hele 25%, for landet sett under ett.

Hyppigst forekommer lynnedslag langs kysten fra Vest-Agder og hele veien opp til Østlandet, videre innover i innlandet og opp til Midt-Norge.

Her får du tilbud på overspenningsvern nå!

Sjekk også utvalget av overspenningsvern på Clas Ohlson.

Kommentarer er stengt.