– Historisk høy strømpris

Det tørre og varme været fører til rekordhøye strømpriser.

Vannmagasinene tørker ut på grunn av den varme sommeren, og det hjelper heller ikke på situasjonen at prisen på fossilt brennstoff har steget den siste tiden.

Bare fra mai til juni økte strømprisene med hele 19,4 prosent, ifølge produsentprisindeksen. Sammenliknet med 2017 er var kostnaden for strøm og nettleie 30,7 prosent høyere enn i juni, og på enkeltdager nå i juli har prisen vært dobbelt så høy som på samme tid i fjor.

Nivået er blitt så høyt at strømprisen utgjør en stor del av økningen på 2,6 prosent i konsumpriser det siste året. Statistisk sentralbyrå omtaler strømprisen som historisk høy.

– Vi ser nivåer på strømprisene vi ikke har opplevd siden kriseårene 2002/03 og 2010/11. Nå er vi i den absurde situasjonen at vi koser oss på stranda og håper på regn, sier markedssjef Bjørn Arctander i strømselskapet Telinet.

Slik finner du billigst strømavtale
I perioder med høye strømpriser er det ekstra viktig å sjekke om man har en konkurransedyktig strømavtale. På Konkurransetilsynets offisielle prisoversikt Strømpris.no kan man til enhver tid se hvilke avtaler som er billigst i Oslo og Akershus. En gjenganger på topplisten er Telinet Energi.

I uke 29 ligger avtalen Telinet Spotpris AG helt øverst på oversikten som viser de billigste strømleverandørene i distriktet.

– Forbrukerrådets strømprisportal ble etablert sommeren 2015, og Telinet Energi har hele tiden vært på billigtoppen.

Ved å skifte til Telinet Spotpris AG i dag kan du trygt ta ferie i visshet om at du har sommerens beste strømavtale, fortsetter Arctander.

Bytt enkelt og gratis til Telinet Spotpris AG her og nå!

Enkelt og gratis å bytte leverandør
I dag er leverandørbyttet automatisert, og det er enklere enn noen gang å bytte til en billigere strømleverandør. Det nye strømselskapet tar seg av alt det praktiske ved bytting, og det koster ingenting å skifte leverandør.

Derfor er spot den beste avtaleformen
Spotavtale, eller innkjøpspris som det også kalles, innebærer at kunden får strømmen til samme pris som det strømleverandørene betaler – mot et fast påslag som dekker leverandørenes administrasjonskostnader og inntjening.

VGs Dine Penger har avslørt man i løpet av et liv vil spare mellom 25.000 og 65.000 kroner gjennom på å velge strøm til innkjøpspris fremfor en variabel avtale.

Fornybar energi
Miljøorganisasjoner anbefaler fornybar energi for å stimulere utviklingen av slik produksjon. Telinet Energi har 100 prosent fornybar energi inkludert i sine avtaler.

Her bytter du enkelt til Telinet Spotpris AG (nr. 1 på strømpris.no)

Kommentarer er stengt.