Nyttårsforsettene som redder lommeboka

Disse økonomiske grepene bør du gjøre nå!

Har du et nyttårsforsett for 2017? Mange nordmenn bruker de første dagene i januar til å få bedre kontroll over privatøkonomien.

Det kanskje viktigste grepet man kan gjøre, er å gå gjennom alle økonomiske avtaler og sjekke om man kan få billigere og bedre dealer andre steder. Dette er noe Forbrukerrådet anbefaler alle å gjøre, senest under den årlige byttedagen på NRK i fjor høst.

Store penger å spare på strøm
Etter flere år med lave strømregninger, steg kraftprisen kraftig i fjor høst. Det er også ventet at prisene vil øke helt frem til 2030, ifølge Teknisk Ukeblad. På Forbrukerrådets offisielle prisoversikt Strømpris kan man sammenlikne prisene hos de ulike strømleverandørene.*

Der går det frem at prisforskjellene er store. I skrivende stund er Agva Kraft den billigste aktøren i kategorien spotpris. Sammenliknet med et gjennomsnitt av aktørene kan man spare 2652 kroner i året på bytte til avtalen Agva Spot Valgfri, mens besparelsen er på hele 5856 kroner dersom man har den dyreste avtalen på markedet.

Her bytter du raskt og gratis til Agva Kraft Spot Valgfri.

I kategorien variabel pris er forskjellene langt større. Der er Telinet Energi klart billigst, og sammenliknet med gjennomsnittet vil man spare 9240 kroner i året ved å bytte til Telinets Variabel Online Kampanje slik prisnivået er nå. Hvis du har markedets dyreste avtale, vil besparelsen bli på over 15.000 kroner i året.

Her bytter du raskt og gratis til Telinets Variabel Online Kampanje.

skjermbilde

Det er mye penger å spare dersom du bytter til den billigste variabel-avtalen på markedet.

 

Du kan også få tilbud fra strømleverandørene på tjenesten Strøm.com.

Kvadsheim sparte 9000 på forsikringene
Forsikringer er en annen kategori det er mulig å spare mye penger på. Økonomieksperten H

270xhallgeir_kontor_eiendom

Hallgeir Kvadsheim sparte 9000 kroner på å bruke anbudstjenesten Tjenestetorget til å flytte forsikringene sine til et billigere selskap.kap eller ringte selskapet for å få en lavere pris på seks år.

allgeir Kvadsheim, kjent fra «Luksusfellen» på TV3, har gjort et eksperiment der han ikke byttet forsikringsselskap på seks år.

Da Kvadsheim byttet forsikringsavtalene sine via den populære anbudstjenesten Tjenestetorget i forbindelse med Byttedagen på NRK, viste det seg at han sparte 9000 kroner årlig.

Her finner du det samme skjemaet som Kvadsheim brukte.

På Tjenestetorget kan du også spare mye penger på varmepumpereiendomsmeglertjenesterboligalarm og på å samle smålån.

Boliglånsrenten på vei opp
Den siste tiden har flere av de største bankene satt opp boliglånsrenten. Dermed ser det ut til at rentenivået er på vei opp etter å ha ligget på et rekordlavt nivå lenge.

Når renten er varslet opp, er det ekstra viktig å tenke på om banken din er blant de markedsledende aktørene –  slik at du har lavest mulige utgangspunkt før renten stiger.

Ifølge en artikkel i ABC Nyheter fra tidligere i år kan en husstand med et boliglån på 2,4 millioner kroner spare rundt 13.000 kroner årlig på å vrake en bank med et gjennomsnittsnivå til fordel for en bank med virkelig gode betingelser. Med en nedbetalingstid på 25 år, vil husstanden spare langt over 300.000 kroner på bankbyttet.

En enkel og rask måte å finne ut om du kan få bedre rentevilkår hos andre banker, er å benytte deg av den Schibsted-eide tjenesten Penger.no fra Finn.no.

Penger.no er et nettsted som enkelt lar deg sammenligne priser og vilkår på boliglån og forsikring.

Etter å ha fylt ut søknadskjemaet hos Penger.no, vil du umiddelbart få en oversiktlig liste med de mest relevante bankene ut fra individuelle behov. Tjenesten er gratis og uforpliktende.

Andre måter å spare penger på

Bredbånd:
Bredbånd.com er en gratis og uforpliktende anbudstjeneste som hjelper deg å finne den riktige bredbåndpakken tilpasset deg og ditt bruk.

Forbrukslån:
Å samle smålån og kredittkortgjeld i ett lån er en smart måte å spare penger på. Ikke bare kan du oppnå bedre rentevilkår, du kvitter deg også med mange gebyrer.

Schibsted står også bak Lendo.no. Denne populære tjenesten gjør det enkelt å søke forbrukslån hos Norges ledende banker og låneinstitusjoner. En genial måte å både finne tilbyderen med de beste vilkårene og øke sjansen for å få tilslag på lånesøknaden.

Tjenesten er helt kostnadsfri og uforpliktende, og pengene kan du selvsagt bruke til det du måtte ønske.

Nettavisen Lånehjelpen er det mulig å sortere lånene etter priser, renter og gebyrer for å gjøre det lettere å finne det forbrukslånet passer den enkelte bruker best.

Brukerne kan også gi rating på hvert lån, noe som er et nyttig verktøy for å finne riktig forbrukslån.

For å gjøre tjenesten mest mulig ryddig, er forbrukslånstilbudene delt inn i tre ulike kategorier, smålån, forbrukslån og tilbud fra flere banker.

Dersom du finner et forbrukslån som passer for deg, kan du søke på lånet umiddelbart ved å klikke deg videre fra Nettavisen Lånehjelpen .

*Priseksemplene fra Strømpris er fra 2. januar 2017. Eksempelet er hentet fra Høvik i Bærum og er basert på et normalt strømforbruk for en familie på fire.

 

Kommentarer er stengt.