Om tre år kan denne være «gratis»

Sommeren er på vei – temperaturene stiger og det blir varmt i huset. Da kan det være greit med aircondition.

Derfor kan du gjøre det lurt i å investere i en varmepumpe. Likevel skal du selvsagt ikke velge første og beste leverandør, men finne produktet som passer din bolig best, til en pris du kan leve med. Det lønner seg derfor å ta kontakt med flere leverandører for å få det beste tilbudet. Mye jobb sier du? Ikke nødvendigvis.

Få et uforpliktende tilbud på varmepumpe her.

Betaler seg selv om tre år

Hallgeir Kvadsheim er forbrukerøkonom og kjent fra TV-programmet «Luksusfellen». Han mener at en varmepumpe kan være det aller mest effektive tiltaket for å få ned strømregningen når man måler investeringen opp mot strømbesparelsen. En varmepumpe kan ofte bli nedbetalt i strømbesparelse på tre år.

kvadsheim

– Det er ikke sikkert at du trenger den kraftigste og dyreste varmepumpa til din bolig. Det kan derfor lønne seg å få råd av en fagmann om hvilken varmepumpe som passer ditt behov og hvordan den bør plasseres, tipser Kvadsheim.

Strømbesparelsen ved å installere en varmepumpe avhenger nemlig mye av hvor du velger å plassere den. En åpen romløsning gjør den aller mest effektiv.

Få et uforpliktende tilbud på varmepumpe her.

Du kan få støtte

Hvis du installerer en luf til vann varmepumpe som henter varme fra ute- eller avtrekksluft, og distribuerer den i boligen din via vannbåren gulvvarme eller radiatorer,  får du for eksempel  tilbake 25% av dokumentert totalkostnad ved kjøp av en slik varmepumpe. Det kreves da at du er juridisk eier av og har primærbolig i Norge, samt at det monteres av fagfolk, ifølge Enova. Du kan også få støtte for å fjerne oljekjel og tank.

For å få mer informasjon om hva det koster å installere en varmepumpe, og hvilken modell du trenger i din bolig kan du bruke en nettside som Tjenestetorget.no. Her kan du fylle ut informasjon om din bolig og få uforpliktende tilbud fra varmepumpeleverandører.

Prøv Tjenestetorget gratis her.

Kommentarer er stengt.