Slik får du riktig varmepumpe til lavest mulig pris

En varmepumpe kutter strømregningen. Men hvilken modell bør du velge?

Det er ikke lenge før kulden setter inn for fullt, og vinteren er her.

Ifølge VG 13. oktober frykter Forbrukerrådet at strømprisen skal stige kraftig som følge av at regjeringen vil åpne for flere kraftkabler til utlandet. En kraftekspert har tidligere i høst uttalt til samme avis at strømprisen kan bli doblet.

Det er to effektive grep du kan gjøre for å gardere deg mot sjokkpriser:

1. Den billigste strømleverandøren er for tiden ca 1438 kroner billigere enn gjennomsnittet. Her kan du bytte til den beste avtalen på markedet.

2. Ved å investere i en varmepumpe, får du både lavere strømregning og en god og varm innetemperatur.

Kvalitet på varmepumpe

Tjenestetorget anbefaler at du kjøper en varmepumpe av kjent merke. Merker som IVT, Toshiba, Mitsubishi Electric, LG, Panasonic, Hitachi og Daikin har blitt testet og har dokumentert gode resultater. Grunnen til det er svært enkel; ukjente merker scorer dårligst i tester.

På Tjenestetorget kan du sammenlikne priser på varmepumper.

Ulike typer varmepumpe

Det er flere typer varmepumper å velge mellom. Akkurat hvilken du bør velge avhenger av ulike faktorer. Hvilket klima det er der du bor, oppvarmingsbehov du har i boligen og hvordan boligen din er lagt opp vil påvirke. Du kan velge mellom den mest populære; luft til luft, luft til vann, væske til vann eller avstrekksvarmepumpe.

Les også: Så mye sparer du på å bytte til det billigste strømselskapet

Ytelse på varmepumpe

Det er vanskelig å komme med noe konkret svar på hvilken ytelse du bør ha. Det avhenger som med type varmepumpe, av hvor i landet du bor. Ytelsen vil være enda viktigere i kaldere områder i landet.

Installere varmepumpe før vinteren

Kulden gjør installering av varmepumpe mer utfordrende. Blir det ikke gjort riktig, vil det også ha en stor påvirkning på levetiden på varmepumpen.

Noen leverandører ønsker ikke å installere varmepumpe om det er under 5 minusgrader. Med andre ord er det ingen grunn til å vente.

Det er fortsatt mulig å installere varmepumpe på vinteren, men det er da spesielt viktig at jobben gjøres av en fagkyndig. Om det ikke gjøres av en fagperson kan du i verstefall oppleve at varmepumpen får en veldig kort levetid.

Pris på varmepumpe

Vurderer du varmepumpe? Da lønner det seg å innhente tilbud nå og få varmepumpen installert før kulden slår inn for fullt. Ved kjøp av varmepumpe er det lurt å få tilbud fra flere leverandører. Du kan dermed sammenligne tilbudene.

Les også: Så mye sparer du på å bytte til det billigste strømselskapet

Det kan du enkelt gjøre gjennom skjemaet nederst i saken eller direkte på Tjenestetorget. Du sparer både tid og penger – og slår to fluer i en smekk.

Varmepumper trenger service
Alle varmepumper trenger service jevnlig for å fungere opptimalt. Hvis du har en varmepumpe som ikke har fått service etter forrige vinter, bør du vurdere å innhente tilbud på service.

Det kan du gjøre uforpliktende og enkelt påTjenestetorget.

Bruk skjemaet under for å innhente tilbud på kvalitets-varmepumper:

 

 

 

Kommentarer er stengt.