Slik sparte Tor 15.500 kr på forsikringene

Er du en av de som holder deg til samme forsikringsselskap som du alltid har hatt? Kanskje historien til Tor inspirerer deg til å sjekke ut flere forsikringsselskap.

Mange nordmenn velger å holde seg til de samme forsikringsselskapene gjennom store deler av sine voksne liv, i den tro at det vil gi dem fordeler og lavere priser. Faktum er at det finnes mye bedre måter å spare penger på forsikringene på, bare spør Tor Hermod Christiansen.

Tor er som mange andre på 65 år, vel etablert med kone, hus, bil, båt, hytte og verdisaker som det er viktig å ha gode forsikringer på.

– Vi har hatt en superforsikring hos vårt forsikringsselskap og alt i alt betalte vi 36 000 kr i forsikringer i året for våre eiendeler pluss ca kr. 10.000 kroner for firmabilen.

Det er viktig for meg med god dekning på forsikringene, blant annet fordi jeg driver med modellfly som er kostbart. Jeg har også kontor hjemme med mye datautstyr, forklarer Tor.

Sjekk om du kan spare penger på å bytte forsikringsselskap

Så annonse på Facebook
Tor fant Tjenestetorget via en annonse på Facebook. Han har også snakket med naboer som har fortalt at de var nede i 20.000 kroner på sine forsikringer. Han hadde gjentatte ganger tatt kontakt med sitt forsikringsselskap og bedt om lavere pris, men det var ikke mulig, ifølge selskapet. Derfor la Tor til slutt ut sine forsikringer på anbud på Tjenestetorget og ventet på tilbud. Frende var den første som tok kontakt.

– Vi gikk gjennom vilkårene fra punkt til punkt og vi fikk et tilbud som var veldig gunstig. Det viste seg også at vi kunne droppe verdisakforsikringen som vi hadde, og legge noen kroner ekstra i innboforsikringen isteden.

– Til slutt ble tilbudet totalt 15.500 kroner billigere enn de forsikringene vi allerede hadde inklusive forsikringen på firmabilen, sier Tor.

Han opplevde også at det gamle forsikringsselskapet ble mer på tilbudssiden da han ringte inn og ville vite hovedforfall, men da han fortalte hvor mye han sparte på den nye forsikringen, kunne de dessverre ikke komme ned i samme pris uansett hvor hardt de prøvde.

Sjekk forsikringene 1 gang per år
Han har i utgangspunktet aldri hatt noen rutiner når det gjelder å sjekke priser på forsikringene, men etter å ha sett hvordan det å være prisbevisst ga mer penger i lommeboka, kommer han til å følge opp her. En halvtime på telefonen sparte ham altså for 15.500 kroner på forsikringene årlig.

Ønsker du å gjøre det samme? Da kan du legge ut dine forsikringer på Tjenestetorgets sider og se hvilke tilbud du får fra forsikringsselskapene


Kommentarer er stengt.