Derfor er dette huset et perfekt offer for innbruddstyven

Hus skjult bak beplantning er attraktive mål for tyvene.

I 2012 ble det begått 33 000 innbrudd. Med andre ord kommer 90 familier hjem hver dag til en bolig som har vært utsatt for innbrudd, og statistikken viser at uten alarm er det 8 ganger så høy risiko for innbrudd.

Naive nordmenn
– Nordmenn er naive når det kommer til sikring av egen bolig, sier Finn Tvedt, markedsdirektør i Falck.

home

Med boligalarm kan du føle deg trygg i din egen bolig, enten du er hjemme eller bortreist.

Med boligalarm kan du føle deg trygg i din egen bolig, enten du er hjemme eller bortreist.

– Det er viktig å tenke på at man ved et innbrudd ikke bare mister verdisaker, men også trygghetsfølelsen.

 Sommerkampanje: Få tilbud på Falck boligalarm her

Sommeren er høytid for tyvene, men Tvedt mener at dersom man tar de nødvendige forhåndsreglene kan man minimere risikoen for innbrudd betraktelig.

Kjennetegn tyven ser etter
– Tyvene ser på innbrudd som en jobb og leter konstant etter et passende offer. Hus hvor det ikke ser ut som om folk er hjemme, som ligger skjult bak en høy hekk, hvor det hverken er boligalarm, hund eller naboer tett på er attraktive, sier Tvedt.

– Er det i tillegg en annen etasje med vinduet på gløtt eller et annet sted som er dårlig sikret vil tyven se på dette som et godt sted for å slå til. Tegn på luksus er også noe tyven ser etter, i utgangspunktet jobber de fort og er ofte ute etter penger, smykker, klokker og andre verdifulle gjenstander.

Politiets erfaring
Politiets erfaringer med innbrudd er at mer enn 60 prosent av alle innbrudd skjer på dagtid, og at kun 10 sekunder er nok til å forsere en dør eller et vindu.

Tyvene er mobile og oppsøker områder der byttet er lettest tilgjengelig, baksiden av huset forseres oftere enn forsiden, og vinduer oftere enn dører.

gressklipper

Få huset til å virke bebodd når du er på ferie. Naboen klipper for deg og du for han eller henne.

Slik sikrer du deg
Skal du i størst mulig grad forhindre innbrudd kan du følge Falcks råd for å sikre deg. Først og fremst er det beste rådet å investere i en boligalarm, ellers kan du be naboen, venner eller familie om å:

– Tømme postkassen
– Fylle opp søppelkassen
– Klippe gresset
– Vanne blomster i vinduskarmen
– Flytte rundt på ting
– Henge opp klesvask

Det er heller ikke anbefalt å trekke for gardinene, men heller gjemme bort synlige verdigjenstander. Poenget er å vise tyven at det ikke er noe av verdi å hente ved og bryte seg inn.

Det er også smart å bruke et tidsur slik at lyset kan slå seg på inne på kveldstid, samt ha en bevegelsessensor på utelysene.

Sommerkampanje på boligalarm
Uten alarm er det som tidligere nevnt 8 ganger så høy risiko for innbrudd og dersom du vil sikre deg kjører Falck en sommerkampanje nå hvor du kan få Falck Alarm grunnpakke med kamera til kun kr 399,- pr. måned. Innstallasjonspris kr 1,- (abonnement 399,- pr.mnd.)

GrunnpakkeUtenKamera-250-20

Dette får du:

  • Installasjon kr 1.00
  • Månedspris abonnement = 399,- (Velg mellom kameradetektor/Bevegelsesdetektor)
  • Tilkobling til døgnåpen alarmstasjon
  • Fri utrykning
  • Kostnadsfri service v/feil på anlegg
  • Dekning av egenandel hos forsikring v/innbrudd (Inntil 5000,-)
  • Gratis app til iPhone og Android
  • Trygghetspakke*

*Trygghetspakken inneholder 2 stk nøkkelbrikker, online innboregister, 27 stk tyverimerker, gratis førstegangskonsultasjon hos advokat samt 15% på påfølgende timer, Psykologisk rådgivning ved vanskelige/traumatiske hendelser, døgnbemannet rådgivning ved id-tyveri.

Klikk her for å få mer informasjon om
Falck brann- og boligalarm

 

Kommentarer er stengt.