Slik velger du rett eiendomsmegler

Vurderer du å selge boligen din kan du både spare mye og tjene mye på å velge riktig eiendomsmegler. For det første bør du la eiendomsmeglerne konkurrere om deg som kunde for å få den beste prisen. Det kan du få til ved å ta en ringerunde til forskjellige aktører eller bruke en nettside som Tjenestetorget.no. Med en slik tjeneste er det enkelt å sammenligne de forskjellige eiendomsmeglerne i området du skal selge i og la de konkurrere om å få selge din bolig.

Fyll ut skjema nederst i artikkelen for å motta tilbud sammenligne eiendomsmeglere.

For det andre har eiendomsmegleren selvsagt mye å si for hvor mye du vil tjene på boligen din. Det gjelder altså å finne den beste. Hallgeir Kvadsheim er forbrukerøkonom, og blant annet kjent for TV-programmet Luksusfellen. Han har en rekke konkrete tips til alle boligselgere når det kommer til valg av eiendomsmegler.

– Noen boliger «selger seg selv». Det vil si at kombinasjonen av beliggenhet, pris og boligtype er så attraktiv at man knapt behøver en megler for å gjennomføre salget. De fleste boligsalg er imidlertid ikke i den kategorien, forteller Kvadsheim.

Han påpeker at selvsagt er selve boligen noe av det viktigste, men at man også er avhengig av tid, god timing, bra bilder og en god porsjon flaks for å få en god pris. Men det aller viktigste er ifølge Kvadsheim eiendomsmegleren, og dette bør du tenke på før du velger en megler:

1. Undersøk hvilke meglere som har gjort en god jobb i nabolaget. Sjekk referanser.

2. Det er et pluss dersom eiendomsmegleren kjenner til området boligen ligger i. Selger du en familiebolig er det selvfølgelig viktig at megleren vet hvilken skolekrets boligen tilhører og hvilke barnehager som ligger nærmest.

3. Ikke velg ut i fra den høyeste prisvurderingen. Det kan hende at en høy pris skremmer vekk potensielle kjøpere. Det er viktig å få med så mange som mulig på visning.

4. Gå nøye gjennom tilbudene du mottar. Hva er inkludert i tilbudet av antall visninger og annonsering? Og hva med styling og foto?

5. Hvis du har dårlig kjemi med eiendomsmegleren er det stor sannsynlighet for at aktuelle kjøpere også får det. Man vil ikke foreta en så stor investering gjennom en person man ikke liker. Stol derfor på magefølelsen når du gjør valget.

Finn best og billigst eiendomsmegler her!

Kommentarer er stengt.