Byttedagen på NRK: På 30 sekunder kan du spare 2300-5300 kroner

Onsdag 16. november sparte mange TV-seere tusenvis av kroner på å bytte leverandør og tilbyder av tjenester som bank, strøm og forsikring.

Da var det nemlig den årlige byttedagen på NRK, et program Forbrukerinspektørene og Forbrukerrådet samarbeider om hvert år.

Du kan lese mer om programmet her.

Ekstrem oppgang i strømprisen

Strøm er et av de mest sentrale temaene som tas opp i programmet hver sesong, og i år er det ekstra viktig å velge riktig strømleverandør og avtaletype. Kraftprisen har nemlig steget enormt de siste månedene, og vi går mot den dyreste strømvinteren på minst seks år.

Forbrukerrådet anbefaler alle å bruke rådets egen prissammenlikningstjenste strømpris.no for å finne ut om man kan spare penger på å bytte til en billigere leverandør. I skrivende stund (16. november) er det Agva Krafts avtale Agva Spot Valgfri som er Norges billigste avtale.

Ifølge strømpris.no kan man spare *2304 kroner årlig på å bytte til Agva Spot Valgfri hvis din nåværende leverandør ligger midt på treet prismessig. Sammenliknet med den dyreste aktøren er besparelsen på hele 5304 kroner!

– Dette er en super anledning for norske husholdninger til å ta enkle grep for å spare mye penger. Antagelig er strøm det aller enkleste man kan gjøre, våre tester viser at det tar 30 sekunder å bytte til oss, sier markedssjef Bjørn Arctander i Agva Kraft.

Arctander berømmer NRK og Forbrukerrådet for initiativet med byttedagen.

– Det er fort gjort å glemme hvor mye man kan spare på å ta enkle grep. For en gangs skyld er det ikke en masse hygge man må gi fra seg for å bedre økonomien.

Her kan du enkelt bytte til Agva Spot Valgfri – Norges billigste strømavtale.

Saken fortsetter under bildet.

skjermbilde_agva

Her se du hvor mye du kan spare månedlig på å bytte til den billigste leverandøren av strøm til spotpris, som er den avtaletypen ekspertene anbefaler. I løpet av et år kan et strømbytte, som tar under et minutt å gjennomføre, spare deg for tusenvis av kroner.

 

Luksusfellen-Hallgeir sparte 9000 kroner

Forsikring var et annet hovedtema i programmet, og økonomieksperten Hallgeir Kvadsheim, kjent fra «Luksusfellen» på TV3, var en av gjestene i studio.

Han sjekket hvor mye han kunne spare på å bytte forsikringene sine via den populære anbudstjenesten Tjenestetorget.

– Jeg har gjort et eksperiment der jeg ikke har byttet forsikringsselskap eller ringt selskapet mitt, If Forsikring, for å be om bedre vilkår på seks år, forteller Kvadsheim.

Under sendingen ble det avslørt at en av konkurrentene kom med tilbud som var 9000 kroner billigere enn det Kvadsheim betaler for forsikringene sine i dag.

– Jeg ble overrasket over mye If hadde økt prisene i perioden jeg ikke hadde vært på hugget overfor selskapet. For basisforsikringene hus, bil og ferie dreier det seg om en økning på hele 40 prosent, fortsetter Kvadsheim.

På Tjenestetorget kan du også spare mye penger på varmepumpereiendomsmeglertjenesterboligalarm og på å samle smålån.

– Du kan få fine gevinster på alle områder Tjenestetorget tilbyr, ikke bare i kategorier som blir behandlet under byttedagen, avslutter Kvadsheim.

Sjekk hvor mye du kan spare på forsikringene dine på Tjenestetorget.

Les også: Willy sparer 10.000 kroner årlig på forsikringene

Boliglånsrenten på vei opp

Boliglån var det tredje hovedtemaet under byttedagen.

hallgeir_kvadsheim_liten_0

Hallgeir Kvadsheim er en av gjestene under onsdagens livesending på NRK.

Den siste tiden har både Nordea og DNB varslet at de kommer til å sette opp boliglånsrenten. Dermed ser det ut til at rentenivået er på vei opp etter å ha ligget på et rekordlavt nivå lenge.

Når renten er varslet opp, er det ekstra viktig å tenke på om banken din er blant de markedsledende aktørene –  slik at du har lavest mulige utgangspunkt før renten stiger.

Ifølge en artikkel i ABC Nyheter fra tidligere i år kan en husstand med et boliglån på 2,4 millioner kroner spare rundt 13.000 kroner årlig på å vrake en bank med et gjennomsnittsnivå til fordel for en bank med virkelig gode betingelser. Med en nedbetalingstid på 25 år, vil husstanden spare langt over 300.000 kroner på bankbyttet.

En enkel og rask måte å finne ut om du kan få bedre rentevilkår hos andre banker, er å benytte deg av den Schibsted-eide tjenesten Penger.no fra Finn.no.

Penger.no er et nettsted som enkelt lar deg sammenligne priser og vilkår på boliglån og forsikring.

Etter å ha fylt ut søknadskjemaet hos Penger.no, vil du umiddelbart få en oversiktlig liste med de mest relevante bankene ut fra individuelle behov. Tjenesten er gratis og uforpliktende.

Andre måter å spare penger på

Bredbånd:
Bredbånd.com er en gratis og uforpliktende anbudstjeneste som hjelper deg å finne den riktige bredbåndpakken tilpasset deg og ditt bruk.

Forbrukslån:
Å samle smålån og kredittkortgjeld i ett lån er en smart måte å spare penger på. Ikke bare kan du oppnå bedre rentevilkår, du kvitter deg også med mange gebyrer.

Schibsted står også bak Lendo.no. Denne populære tjenesten gjør det enkelt å søke forbrukslån hos Norges ledende banker og låneinstitusjoner. En genial måte å både finne tilbyderen med de beste vilkårene og øke sjansen for å få tilslag på lånesøknaden.

Tjenesten er helt kostnadsfri og uforpliktende, og pengene kan du selvsagt bruke til det du måtte ønske.

Nettavisen Lånehjelpen er det mulig å sortere lånene etter priser, renter og gebyrer for å gjøre det lettere å finne det forbrukslånet passer den enkelte bruker best.

Brukerne kan også gi rating på hvert lån, noe som er et nyttig verktøy for å finne riktig forbrukslån.

For å gjøre tjenesten mest mulig ryddig, er forbrukslånstilbudene delt inn i tre ulike kategorier, smålån, forbrukslån og tilbud fra flere banker.

Dersom du finner et forbrukslån som passer for deg, kan du søke på lånet umiddelbart ved å klikke deg videre fra Nettavisen Lånehjelpen .

Kommentarer er stengt.