Flytrøbbel i sommer? Du kan ha krav på inntil 5750 kroner hvis flyet er forsinket

Når flyselskapene ikke leverer reisen som er avtalt, kan hver passasjer i reisefølget ha krav på inntil 5750 kroner i kompensasjon.

Sommeren 2018 har vært et mareritt for tusenvis av norske flypassasjerer. Forsinkelser og kanselleringer har ført til lang ventetid og forkortede ferier. Mens det var Norwegian som ikke nådde opp til forbrukernes forventninger i fjor sommer, er det i hovedsak SAS-passasjerer som er blitt rammet av flytrøbbel i år.

Når man endelig har kommet seg hjem, er man ikke bare frustrert over å ha fått ødelagt ferien: Når man skal kreve kompensasjon for at flyselskapene ikke har gjort jobben sin, er prosedyrene ofte kronglete, informasjonen fra flyselskapene uklar, og ventetiden kan være lang før man får svar.

Nye nettjenester det lettere å kreve erstatning
I kjølvannet av alle kanselleringene og forsinkelsene de siste somrene har tjenester som Flyhjelp.no og Flyforsinkelser.no sett dagens lys. Dette er, kort fortalt, tjenester som gjør hele jobben med å kreve erstatning for deg. Dette gjør prosessen enklere for både flyselskapet og forbrukeren, fordi klagen blir riktig utformet “på første forsøk”. Dermed går ventetiden ned, og sjansen for utbetaling opp.

Flyhjelp.no alene har hjulpet over 200.000 passasjerer med å få sin rettmessige kompensasjon.

Mange reisende er ikke er klar over at de har krav på penger når flyet kanselleres, flyet er forsinket, eller når bagasjen er forsinket. I disse tilfellene kan du ha krav på en erstatning på opptil 5750 kroner. Sjekk her om du har krav på erstatning – det er helt gratis. 

Ikke ta til takke med en matkupong
I kaoset på flyplassen blir ofte passasjerene avspist med en matkupong, i stedet for å bli informert om det beløpet de egentlig har krav på. I tillegg er det krevende å komme seg gjennom et rigid skjemavelde for en alminnelig forbruker.

Da er det mye enklere å la Flyhjelp.no beregne kompensasjonen din. Tjenestens advokater tar også hele jobben med å kreve inn rettmessig erstatning fra flyselskapet.

Test tjenesten her og se hvor mye penger du har krav på

Slik fungerer Flyhjelp.no
Dersom du tror du kan ha krav på kompensasjon, trenger du bare å fylle ut et enkelt skjema på Flyhjelp.no med informasjon om reisen. Deretter tar Flyhjelps jurister saken direkte med flyselskapet.

Du kan kreve erstatning for flyreiser tre år tilbake i tid, og  kompensasjonen kan komme helt opp i 5500 kroner per passasjer i reisefølget.

Ifølge Flyhjelps hjemmeside vinner kunden frem i 98 prosent av tilfellene når en av Flyhjelps eksperter fører saken.

Hvis klagen ikke skulle resultere i kompensasjon, betaler du ingenting for Flyhjelps saksbehandling og arbeid. Det påløper imidlertid et salær som trekkes fra kompensasjonen dersom saken vinnes.

Klikk her for å få hjelp av Flyhjelps juridiske eksperter til å kreve inn kompensasjon fra flyselskapet!

Mange positive anmeldelser
På Trustpilot har Flyhjelp fått toppkarakteren “enestående”, og brukerne er jevnt over veldig positive til tjenesten. Her er et knippe brukeranmeldelser på Trustpilot fra nordmenn som har fått hjelp av Flyhjelp:

  • «Utrolig greit. Flyhjelp håndterte min sak profesjonelt hvilket resulterte i et positivt resultat for meg.»
  • «Veldig fornøyd med hjelpen jeg fikk. Enkelt, god oppfølging og raskt ekspedert.»
  • «Fikk medhold i min klagesak angående flyforsinkelse. Flyhjelp gjorde en god jobb som ordnet opp i min sak.»
  • «Takk for veldig god hjelp. Uten dere hadde vi aldri fått tilbakebetalt det vi hadde krav på.»
  • «Dette var en rask og ordentlig håndtering av vår klage. Vi kan anbefale Flyhjelp til andre.»

Flere tjenester tilbyr passasjerer hjelp
Flyforsinkelser.no er en annen nordisk aktør som hjelper passasjerer med å kreve kompensasjon fra flyselskapene. Ifølge Flyforsinkelsers hjemmeside har de hjulpet over 250.000 passasjerer, og snittkompensasjonen er på 398 euro. Hvis et flyselskap ikke betaler det forbrukeren har krav på, tar Flyforsinkelsers advokater selskapet for retten.

Forbrukeren betaler ingenting dersom klagen på flyselskapet ikke fører frem. Et salær på 25 prosent av kompensasjonen (pluss moms) påløper dersom saken vinnes.

Kommentarer er stengt.