apple-pay-apple-watch

Forskjellene mellom Apple Pay og Vipps

I sommer ble betalingsløsningen Apple Pay endelig tilgjengelig for norske brukere. Men holder det ikke med Vipps?

TV 2 Hjelper Deg har testet Apple Pay og Vipps. Trenger du begge tjenestene eller kun én av dem? Resultatet seg du på Tv 2 klokken 20.30 torsdag 18. oktober.

Vipps har tatt Norge med storm etter lanseringen i 2015, og hele 2,9 millioner nordmenn har lastet ned appen.

I juni kom den amerikanske utfordreren Apple Pay på det norske markedet. «Hva så, jeg har jo allerede Vipps», er det kanskje mange som tenker. Et godt spørsmål, for trenger du egentlig Apple Pay?

Perfekt å ha på utenlandsreise
Hvis det er viktig for deg å kunne betale i butikker i Norge og utlandet uten å måtte ha med deg kontanter eller betalingskort, er svaret et rungende «ja!».

Den store forskjellen mellom Apple Pay og Vipps er nemlig at du kan bruke Apple Pay til å betale med iPhonen din eller en Apple Watch. Du holder rett og slett telefonen eller klokka inntil en betalingsterminalen, og vips så er kjøpet gjennomført. Dette er en funksjon som Vipps ikke støtter.

Apple Pay har vært tilgjengelig i mange land siden 2014, og det finnes millioner av butikker og brukersteder som støtter Apple Pay. Appen er altså helt genial når du er på utenlandsreise.

Dette kortet gir deg tilgang til Apple Pay

Kortene som støtter Apple Pay
Ettersom Apple Pay er en konkurrent til norske Vipps, er det bare to banker som foreløpig har åpnet opp for Apple Pay i Norge. En av dem er Santander, som tilbyr Apple Pay gjennom kortene Gebyrfri Visa Gold, Flexi Visa og Santander Red.

Av disse kortene anbefaler vi Gebyrfri Visa Gold, som er gunstig å ha med seg på reise. Kortet er helt gebyrfritt i bruk, både i Norge og i utlandet, og inneholder dessuten en reiseforsikring når du betaler minst halvparten av transportkostnadene med kortet, samt en egenandelsdekning for leiebil om du betaler leiebilen med kortet.

Gebyrfri Visa Gold kan også legge inn Vipps, slik at du kun har ett kort å forholde deg til for begge tjenestene.

Bankbytte ikke nødvendig
Du trenger ikke å bytte ut din nåværende bank til fordel for Santander for å få tilgang på Apple Pay, det holder at du bestiller et kredittkort fra banken.

Å komme i gang med Apple Pay er svært enkelt. Etter at du har bestilt og mottatt kredittkortet Gebyrfri Visa Gold, legger du kortet i appen Wallet, som er forhåndsinstallert på din iPhone. Så fort vilkårene er godkjent, er du klar til å bruke mobilen eller Apple Watch til å betale med.

Skaff deg Apple Pay – bestill Gebyrfri Visa Gold her!

De ulike tjenestene i Apple Pay og Vipps
Den største fordelen med Apple Pay er som sagt at du kan betale kortløst i butikker i Norge og utlandet, noe Vipps ikke støtter. Apple Pay er imidlertid kun tilgjengelig på Apple-produkter, mens Vipps kan brukes på alle typer telefoner.

Funksjoner i Apple Pay og Vipps:
Apple Pay
-Kontaktløs betaling i kassa i millioner av butikker og nettbutikker verden over
-Betale kollektivtransport i utlandet (utvalgte land og regioner)
-Vennebetaling (ikke lansert i Norge)
-Betaling med Apple Watch
-Betaling i apper
-Svært sikker betaling – bruker fingerprint eller face id
-Santander og Nordea er de eneste bankene som har åpnet for Apple Pay i Norge (man trenger ikke å bytte til en av disse bankene – kun bestille et kredittkort)
-Man trenger ikke PIN

Vipps
-Vennebetaling (alle typer telefoner)
-Be om betaling
-Betale regninger
-Dele regninger og utgifter mellom flere kort
-Betaling i apper
-Vipps fungerer uansett hvilken bank man har

 Skaff deg Apple Pay – bestill Gebyrfri Visa Gold her!

Eff. rente 23,4 %, 15 000, – o/12 mnd, kostnad kr. 1.780. Totalt kr. 16.780

TV 2 Hjelper Deg har testet Apple Pay og Vipps. Trenger du begge tjenestene eller kun én av dem? Resultatet seg du på Tv 2 klokken 20.30 torsdag 18. oktober.

Kommentarer er stengt.