Nå er det blitt enklere å bytte til en billigere strømavtale

Du kan bytte leverandør uten å lese av måleren.

I disse dager får hundretusenvis av nordmenn ny strømmåler. Den digitale måleren, som kalles AMS, registrerer og sender strømforbruket ditt til nettselskapet automatisk. Dermed slipper du å lese av måleren selv.

En konsekvens av omleggingen til AMS er at det også er blitt mye enklere for deg som forbruker å bytte til en billigere strømleverandør. Du slipper å lese av måleren, og det nye strømselskapet tar seg av alt det praktiske. Det koster heller ingenting å skifte leverandør.

Finn billigst avtale der du bor

Ferske tall fra strømbørsen Nordpool (26. februar 2018) viser at strømprisene for norske husholdninger er dobbelt så høye som på samme tid i 2016. Prisene er også langt høyere enn for ett år siden.

Det er også store prisforskjeller i det norske kraftmarkedet, og Forbrukerrådet anbefaler alle om jevnlig å sjekke at de har konkurransedyktige betingelser.

En rask og smart måte å gjøre det på, er bruke den populære tjenesten Strøm.no. Etter å ha fylt ut et enkelt skjema (se også nederst i saken),  vil du bli kontaktet av flere strømleverandører i ditt område som gir deg sine beste tilbud. Du står helt fritt til å takke ja eller nei til tilbudene du får.

Strømselskapene vet at de er i en konkurransesituasjon med flere andre tilbydere på Strøm.no, og de vil derfor strekke seg langt for å prøve å få deg som kunde.

Få tilbud på strøm fra leverandører der du bor

Les også: Finn billigst og best varmepumpe til din bolig

Slipper to fakturaer

De ansatte i Strøm.no jobber hver dag for å skaffe de billigste avtalene i markedet til brukerne av tjenesten.

Frem til nå har strømkunder som har valgt strøm fra en leverandør som ikke eier kraftnettet, fått to fakturaer fra de to ulike selskapene: én for nettleie og én for strøm.

Dette har medført ekstra arbeid for deg som forbruker, med tanke på å holde styr på og betale separate regninger. Naturlig nok har mange derfor valgt å ha samme selskap for strøm og nettleie for å unngå “dobbelt-fakturering”.

De store selskapene som eier strømnettet har fått en konkurransefordel ettersom de har kunnet sende én faktura. Derfor har det kommet nye regler som sier at de selskapene som skal ha nettleie, ikke lengre kan fakturere kunden direkte for dette. De nye reglene innebærer at det selskapet som fakturerer deg for strømmen, også skal sette nettleien på samme faktura.

Kort sagt, uansett hvilket selskap du bruker for strøm, vil du kun motta én strømregning med nettleien inkludert i denne. Nå har du enda en god grunn til å sjekke om du kan få billigere strøm fra andre leverandører.

Få tilbud på strøm fra flere selskapet her eller bruk skjemaet under:

Kommentarer er stengt.