Nå kan du betale bussbilletten med Apple Pay

Den kontaktløse betalingsløsningen fra Apple får stadig nye bruksområder i Norge.

I sommer ble Apple Pay endelig tilgjengelig for norske brukere. Den digital lommeboken gjør det mulig å betale med iPhone, Apple Watch, iPad og Mac i nettbutikker, butikker og ulike typer brukersteder i Norge og en rekke andre land.

Det geniale med tjenesten er at du utfører betalingene uten å måtte trekke kortet. Du trenger bare å holde telefonen eller klokka over betalingsterminalen. Betalingen går superraskt, og det er helt sikkert.

Apple Pay er en konkurrent til norske Vipps, og derfor har foreløpig bare tre banker åpnet opp for Apple Pay i Norge. En av dem er Santander, som tilbyr Apple Pay gjennom kortene Gebyrfri Visa GoldFlexi Visa og Santander Red.

Bestill Gebyrfri Visa her og få tilgang til Apple Pay

Når du skal betale en billett i Ruter-appen, kan du nå velge Apple Pay som betalingsløsning.

Ny betalingsløsning i Ruter-appen
I utlandet har det lenge vært mulig å betale for kollektivreiser med Apple Pay, og nylig kom denne funksjonen også til Norge. Det er Ruter (kollektivtrafikken i Oslo og Akershus) som er først ute med å tilby tjenesten i sin betalingsapp.

Ettersom man må knytte Apple Pay opp mot et betalingskort for å kunne ta i bruk de ulike tjenestene, har bankene som tilbyr denne typen kort, opplevd en enorm økning i antall søknader.

– Etterspørselen etter kortene våre som støtter Apple Pay, har vært veldig stor. Selve lanseringsuken utsendte vi åtte ganger så mange kort som i en normal uke, og trykket er fortsatt stort, forteller Børge Liavik, kommersiell direktør i Santander.

Positiv test på TV 2 Hjelper deg
I midten av oktober hadde forbrukerprogrammet TV 2 Hjelper Deg Apple Pay som tema. Ingen av testpersonene hadde prøvd betalingsløsningen tidligere, og samtlige ble positive til tjenesten etter at de fikk prøvd den.

– Det er hyggelig å se at de som ikke kjenner til Apple Pay fra før, blir svært positivt overrasket. Vi tror dette blir en snakkis fremover etter hvert som flere og flere oppdager hvor enkelt det er, forteller Liavik.

Han tror at stadig flere nordmenn kommer til å velge å betale kontaktløst med telefon og klokke fremover.

– Årsaken er at antallet terminaler som støtter kontaktløs betaling øker raskt, samtidig som det jevnlig slippes nye telefoner, klokker og andre enheter som gjør det enkelt å betale.

Du kan bruke Apple Pay til kontaktløs betaling i Norge og i millioner av butikker over hele verden. Gebyrfri Visa-kortet fra Santander er helt gebyrfritt – ikke bare på varekjøp hjemme i Norge, men også i utlandet. Apple Pay er derfor en genial og uunnværlig app å ha med seg på utenlandsferie.

Med Apple Pay kan du betale raskt og sikkert med klokka eller telefonen.

Med Apple Pay kan du betale raskt og sikkert med klokka eller telefonen.

Du trenger ikke å bytte bank
Å komme i gang med Apple Pay er svært enkelt. Etter at du har bestilt og mottatt kredittkortet Gebyrfri Visa, legger du kortet i appen Wallet, som er forhåndsinstallert på din iPhone. Så fort vilkårene er godkjent, er du klar til å bruke mobilen eller Apple Watch til betale med.

En misforståelse blant en del forbrukere er at man må bytte bank for å få tilgang til Apple Pay.

– Apple Pay krever ikke et tungvint bankbytte, det er så lett som å bytte kort. Gebyrfri Visa Gold er et helt gebyrfritt kredittkort. Det koster heller ikke noe å eie, opplyser Liavik.

Du trenger altså ikke bytte bank til Santander for å bruke Apple Pay gjennom kredittkortet Gebyrfri Visa. Det er svært enkelt å registrere seg, og du får endelig gleden av å bruke Apple Pay i Norge og i utlandet.

Bestill Gebyrfri Visa her og få tilgang til Apple Pay

Eff.rente 23,4 %, 15 000, – o/12 mnd, kostnad kr. 1.780. Totalt kr. 16.780

Kommentarer er stengt.