Nå kan du endelig bytte strømleverandør igjen

Norges billigste strømaktør merker stor pågang av nye kunder etter viktig omlegging.

De siste ukene har det ikke vært mulig å bytte strømleverandør på grunn av en frysperiode mens Elhub har blitt innført. Elhub er en felles database for målerdata og gjør at bransjens datasystemer samordnes slik at blant annet dine avlesninger distribueres raskere.

Den viktigste forskjellen i første omgang er at det går raskere å skifte leverandør. Det nye strømselskapet tar seg av alt det praktiske ved bytting, og det koster ingenting å skifte leverandør.

– Dette er et stort skritt på veien til at markedet blir mer velfungerende, forteller markedsdirektør Bjørn Arctander i Agva Kraft.

Norges billigste strømavtale
Agva Kraft er en utfordrer i strømmarkedet som har ligget i toppsjiktet på Forbrukerrådets offisielle prisoversikt, Strømpris.no, hver uke siden etableringen i 2015,

I *skrivende stund (21. februar 2019) er Agva Kraft den billigste aktøren i kategorien spotpris med avtalen Superspot. For en familie med normalt strømforbruk bosatt i Bærum gir denne avtalen en forventet månedspris på 912 kroner.

Frysperioden ble avsluttet 19. februar, og Agva Krafts kundebehandlere har for tiden en stri turn for å håndtere strømkunder som har ventet på å bytte til en billigere leverandør.

– Med frysperiode midt i en periode med skyhøye priser er det mange som har stått og trippet for å bytte leverandør. Vi har solid pågang med nye kunder om dagen, og det er moro, fortsetter Arctander.

Her bytter du til Agva Superspot – Norges billigst spotavtale 

1 av 4 har fortsatt dyr avtaleform
Tall fra Statistisk sentralbyrå viser at 25,7 prosent av norske husholdninger fortsatt hadde avtaleformen variabel pris i 2018, til tross for at dette over tid er en langt dyrere avtale enn spot.

En av hovedårsakene til at ekspertene anbefaler forbrukerne å vrake variabelavtaler er at strømselskapene ofte venter med å sette ned prisen som kundene betaler når kraftprisen på strømbørsen Nord Pool stuper. Med en spotavtale får kundene glede av nedgangen umiddelbart.

Den dyreste variabelavtalen på Strømpris.no har en forventet månedspris på 2119 kroner, noe som altså er mer enn 1200 kroner mer enn det man betaler for Agva Kraft Superspot.

Her bytter du til Agva Superspot – Norges billigst spotavtale 

*En annen avtale ligger over Superspot på strømpris.no, men med denne avtalen blir kundene flyttet over til et dyrere produkt etter 35 dager.

Kommentarer er stengt.