Nesten ingen har den billigste strømavtalen

I 2017 var fastpriskontrakter den billigste måten å skaffe seg strøm på. Sjekk hvordan du kan gardere deg mot dagens skyhøye priser.

Ferske tall fra strømbørsen Nordpool (26. februar 2018) viser at strømprisene for norske husholdninger er dobbelt så høye som på samme tid i 2016. Prisene er også langt høyere enn for ett år siden.

Tidligere i vinter lå forventet månedspris for spotavtaler på rundt 1100-1300 kroner for gjennomsnittlige husholdninger. 1. mars har den billigste avtalen på Forbrukerrådets oversikt over strømleverandører steget til hele 2568 kroner.

Mandag forrige uke kom det også tall fra Statistisk sentralbyrå som slår fast at fastpriskontrakter var den mest gunstige avtaleformen i 2017. Snittprisen utenom avgifter og nettleie lå på 34,4 øre KWh for andre avtaler, mens fastpriskontraktene i snitt var på rundt 31 øre/kWh. Få husholdninger har imidlertid disse kontraktene, og de utgjør en liten andel av det totale strømforbruket, ifølge NTB.

Prøv strøm til lav fastpris i tre måneder

Kuldesjokk langt ut i mars

Sprengkulden de siste ukene er hovedårsaken til at strømprisene har skutt i været. Værvarselet utover i mars gir ingen indikasjoner på at det skal bli vårlige temperaturer med det første, og vi må derfor dessverre belage oss på mye fyring og høye strømutgifter også den kommende tiden.

Tilbyr lav fastpris i tre måneder

Hvis du ønsker å teste en fastpriskontrakt, som altså i snitt var den billigste avtaleformen i 2017, har lavprisselskapet Agva Kraft akkurat lansert et nytt produkt kalt Fast 3 måneder.

Avtalen innebærer at strømselskapet forplikter seg til å levere til avtalt pris uansett hvor høy innkjøpsprisen går i avtaleperioden.

– Bindingstiden på tre måneder er hovedsakelig en fordel for deg som kunde, det gjør at vi må gi denne prisen uansett hva som skjer. I vintermånedene øker forbruket markant, og særlig om vi får kalde temperaturer. I tillegg er prisen normalt både høy og usikker disse månedene, sier markedssjef Bjørn Arctander i Agva Kraft.

Den faste prisen i avtaleperioden er på kun 29,9 øre/kWt. Etter at de tre månedene er omme, får man en normal spotprisavtale, helt uten binding

– Her får du en sjelden god anledning til å kun sikre de dyreste månedene, og det til en svært gunstig pris, fortsetter Arctander.

Les mer om Agva Fast 3 måneder eller bestill avtalen her.

Gratis måned eller landets billigste

Dersom du ønsker en billigere strømavtale, men ikke er interessert i fastpris, har Agva Kraft to andre avtaler som kan vurderes:

Agva Spot – AG topper Forbrukerrådets oversikt over de de billigste spotavtalene i landet (1. mars).

Med Spot Valgfri – Gratiskampanje får du den tredje måneden gratis, fakturaen blir på 0 kroner.

Les også: Finn billigst og best varmepumpe der du bor

Les også: Slik får du 85 øre i rabatt per liter drivstoff

Kommentarer er stengt.