Ny takst kan gi deg lavere rente

Du kan spare mye penger på å taksere boligen din på nytt.

Få tilbud  fra takstmenn på MittOppdrag.no!

Boligprisene har som kjent steget mye de siste årene, og taksten på boligen  din kan være langt høyere nå enn da du kjøpte den eller fikk den taksert  sist.

Mange banker operer med ulike rentebetingelser for 60 prosent-lån og 80  prosent-lån. Ifølge Dine  Penger utgjør forskjellen i snitt 0,4 prosentpoeng og 4000 kroner i året  for et lån på 1 million kroner.

Dersom du har et 80 prosent-lån, bør du derfor sjekke om verdien på boligen  din er blitt så høy at du nå er innenfor 60 prosent-grensen.

Takst på anbud
Dersom du ønsker å taksere  boligen din på nytt, kan du få tilbud fra takstmenn i ditt distrikt på  Nettavisens gratistjeneste MittOppdrag.no.

Legg merke til at takstmennene er selvstendige næringsdrivende som tar ulike  priser. Gjennom MittOppdrag vil du få tilbud fra flere takstmenn, og du vil  dermed være sikret at du ikke betaler for mye for oppdraget.Vær obs på at i veldig mange regioner er det vanlig med samarbeid mellom  eiendomsmeglere og takstmenn, hvor meglerne bruker faste takstfirmaer som da  får tildelt oppdraget uten noe særlig konkurranse. Dersom du skaffer  takstmann gjennom en anbudstjeneste som MittOppdrag, kan du ofte få taksten  billigere enn hvis det går gjennom megler.

Her kan du registrere ditt takseringsoppdrag på MittOppdrag.no.

Hold audition for meglere
Dersom du vurderer å selge boligen din, kan du også bruke MittOppdrag til å  innhente tilbud  fra eiendomsmeglere. Da vil du bli kontaktet av meglere i ditt nærområde  som tilbyr seg å komme på gratis befaring.

Det kan være lurt å sette av en formiddag der du får besøk av fire-fem  meglere. Deretter kan du sammenlikne priser og vurdere tilbudene opp mot  hvor godt inntrykk de ulike meglerne ga på befaringen og hvor godt du liker  selskapene de representerer. Meglerne er inneforstått med at de er i en  konkurransesituasjoen, og det er ikke umulig at du får prutet ned prisen på  megleren du liker best.
Les mer om hvordan du holder «audition» for meglerne her.

Her kan du registrere ditt megleroppdrag på MittOppdrag.no.

Slik fungerer MittOppdrag
MittOppdrag.no  er en anbudstjeneste der brukerne beskriver hva slags tjeneste de ønsker  utført. Du slipper å lete i telefonkatalogen eller på måfå på nett, men kan  i stedet sitte i ro og mak foran pc-en og vurdere tilbud fra håndverkere og  de aller fleste andre bransjer du kommer på.

På denne måten får du en fin oversikt over prisnivået på oppdraget du vil ha  utført. Pristilbudene kan variere mye, men vi råder deg også til å ta med  faktorer som seriøsitet og erfaring når du velger tilbyder.

Du betaler ingenting for å legge inn oppdraget ditt, og det er ingen  forpliktelser heftet ved registreringen.

MittOppdrag kan brukes til de fleste tjenester man ønsker utført, og brukerne  får tilbud på alt fra snekkere  og eiendomsmeglere  til webutvikling  og vakttjenester.

Mange har til og med lagt ut bryllupet på anbud og spart store beløp på blant  annet lokaler, catering, transport  og fotografering.  Og til påskeferien kan du bruke tjenesten til å skaffe deg billig hytte, hotell og transport.

Kommentarer er stengt.