Penger.no – sjekk om du kan få lavere boligrente

Rentefesten er over. Nå er det viktig å velge en bank med gunstig boliglånsrente.

I slutten av september annonserte sentralbanksjef Øystein Olsen at Norges Bank setter opp styringsrenten til 0,75 prosent.

Dette er den første rentehevingen siden våren 2011, og det er ventet at styringsrenten vil stige til over to prosent i løpet av 2021. Det kan gi en boliglånsrente på om lag fire prosent.

De aller fleste bankene har fulgt opp renteavgjørelsen fra Norges Bank ved å sette opp boligrenten med 0,25 prosentpoeng, og norske forbrukere må belage seg på at renteutgiftene kommer til å utgjøre en stadig større del av husholdningsbudsjettet den kommende tiden.

I perioder med renteoppgang er det ekstra viktig å undersøke om du har konkurransedyktige vilkår hos din nåværende bank. Det kan være store forskjeller mellom bankene, og for en husholdning er det mulig å spare mye penger månedlig på å bytte til en bank med lavere rente.

Sjekk hvilken rente du få hos bankene
En rask og smart måte å finne ut om du kan få bedre rentevilkår hos andre banker, er å bruke gratistjenesten Penger.no fra Finn.no.

Penger.no er et nettsted som enkelt lar deg sammenligne priser og vilkår på boliglån og forsikring.

Etter å ha fylt ut søknadskjemaet hos Penger.no, vil du umiddelbart få en oversiktlig liste med de mest relevante bankene ut fra individuelle behov.

Dersom noen av tilbudene ser interessante ut, kan du krysse av for banker som du ønsker å bli kontaktet av for å diskutere vilkår og forhold ved lånet. Tjenesten er gratis og uforpliktende, og du vil ikke motta noen henvendelser dersom du ikke ber om å bli kontaktet.

Prøv Penger.no her og nå og se hvor mange tusen kroner du kan spare på boliglånet

Bytte bank eller refinansiere?
Penger.no
 fungerer like bra uansett hva målet med bankbyttet er – lån til en bestemt bolig, finansieringsbevis eller refinansiering av lånet. Det fine med tjenesten er at du får kontakt med mange banker med én og samme søknad. Kontakter du én og en bank, må du sende inn alle opplysninger på nytt hver gang.

På Penger.no kan du også spare store beløp på forsikringer.

Andre nyttige forbruktjenester:
Strøm.no – la leverandørene kjempe om å gi deg best tilbud
Bredbånd.no – finn billigst og best bredbånd der du bor

Prøv Penger.no her og nå og se hvor mange tusen kroner du kan spare på boliglånet

Eff. Rente 2,29%, 2 mill. o/25 år, kostnad 621.475 kr, totalt 2.621.482

Kommentarer er stengt.