Så mye kan du spare på byttedagen på NRK

Hvert år arrangerer Forbrukerinspektørene og Forbrukerrådet en egen byttedag på NRK.

Målet er å hjelpe seerne til å spare penger ved å bytte til mer lønnsomme avtaler. Ifølge Forbrukerinspektørene og Forbrukerrådet betaler norske familier i løpet av et år tusenvis av kroner mer enn de må i bank, strøm og forsikring.

I år er byttedagen lagt til kl. 19.45 onsdag 16. november. Du kan lese mer om programmet her.

Høyeste strømpris på seks år

Strøm er et av de mest sentrale temaene som tas opp i programmet hver sesong, og i år er det ekstra viktig å velge riktig strømleverandør og avtaletype. Kraftprisen har nemlig steget enormt de siste månedene, og vi går mot den dyreste strømvinteren på minst seks år. Ifølge Aftenposten var det dyrt for folk på Østlandet å koke poteter forrige uke!

Forbrukerrådet anbefaler alle å bruke rådets egen prissammenlikningstjenste strømpris.no for å finne ut om man kan spare penger på å bytte til en billigere leverandør. I skrivende stund (14. november) er det Agva Krafts avtale Agva Spot Valgfri som er Norges billigste avtale.

skjermbilde

Agva Kraft ligger for tiden på de to øverste plassene på Forbrukerrådets oversikt over de billigste strømavtalene. Priseksempelet øverst viser hvor mye norske strømkunder i snitt kan spare på å bytte til Agvas beste avtale (priseksempel fra Høvik i Bærum).

Ifølge strømpris.no kan en husstand med en gjennomsnittlig god avtale spare hele *1980 kroner årlig på å bytte til Agva Spot Valgfri. Besparelsen blir større jo dårligere avtale man har.

Hvis du skulle være i tvil: Spot er den avtaleformen ekspertene anbefaler som den gunstigste.

Agva Kraft har ligget på toppen av prisoversiktene til Konkurransetilsynet og Forbrukerrådet hver uke helt siden etableringen i 2015. Les mer her.

Klikk her for å bestille Agva Spot Valgfri.

Det finnes ellers en anbudstjeneste kalt strøm.com der man kan innhente tilbud fra ulike strømleverandører.

Ekstreme prisforskjeller på forsikring

Forsikring er et annet viktig tema i onsdagens NRK-program. Den kjente økonomieksperten Hallgeir Kvadsheim kommer til å være en av gjestene i studio. Han skal blant annet sjekke hvor mye han kan spare på å bytte forsikringene sine via den populære anbudstjenesten Tjenestetorget.

hallgeir_kvadsheim_liten_0

Hallgeir Kvadsheim er en av gjestene under onsdagens livesending på NRK.

Det har allerede Willy Olsen fra Askim gjort. Med bare noen få tastetrykk sparte Olsen hele 10.000 kroner årlig på å bytte til et nytt forsikringsselskap via Tjenestetorget.

Du kan trolig også tjene store beløp på å bytte forsikringsselskap. Prøv selv med det samme skjemaet som Olsen fylte ut.

På Tjenestetorget kan du også spare mye penger på varmepumper, eiendomsmeglertjenester, boligalarm og på å samle smålån.

Boliglånsrenten på vei opp

Boliglån er det tredje hovedtemaet under byttedagen.

Den siste tiden har både Nordea og DNB varslet at de kommer til å sette opp boliglånsrenten. Dermed ser det ut til at rentenivået er på vei opp etter å ha ligget på et rekordlavt nivå lenge.

Når renten er varslet opp, er det ekstra viktig å tenke på om banken din er blant de markedsledende aktørene –  slik at du har lavest mulige utgangspunkt før renten stiger.

Ifølge en artikkel i ABC Nyheter fra tidligere i år kan en husstand med et boliglån på 2,4 millioner kroner spare rundt 13.000 kroner årlig på å vrake en bank med et gjennomsnittsnivå til fordel for en bank med virkelig gode betingelser. Med en nedbetalingstid på 25 år, vil husstanden spare langt over 300.000 kroner på bankbyttet.

En enkel og rask måte å finne ut om du kan få bedre rentevilkår hos andre banker, er å benytte deg av den Schibsted-eide tjenesten Penger.no fra Finn.no.

Penger.no er et nettsted som enkelt lar deg sammenligne priser og vilkår på boliglån og forsikring.

Etter å ha fylt ut søknadskjemaet hos Penger.no, vil du umiddelbart få en oversiktlig liste med de mest relevante bankene ut fra individuelle behov. Tjenesten er gratis og uforpliktende.

Andre måter å spare penger på

Bredbånd:
Bredbånd.com er en gratis og uforpliktende anbudstjeneste som hjelper deg å finne den riktige bredbåndpakken tilpasset deg og ditt bruk.

Forbrukslån:
Å samle smålån og kredittkortgjeld i ett lån er en smart måte å spare penger på. Ikke bare kan du oppnå bedre rentevilkår, du kvitter deg også med mange gebyrer.

Schibsted står også bak Lendo.no. Denne populære tjenesten gjør det enkelt å søke forbrukslån hos Norges ledende banker og låneinstitusjoner. En genial måte å både finne tilbyderen med de beste vilkårene og øke sjansen for å få tilslag på lånesøknaden.

Tjenesten er helt kostnadsfri og uforpliktende, og pengene kan du selvsagt bruke til det du måtte ønske.

 

 

Kommentarer er stengt.