Strømsjokket: Nå er fastpris mye billigere enn spot

Her er avtalen som kutter strømregningen din kraftig.

Spot er den avtaleformen eksperter på privatøkonomi normalt anbefaler som den gunstigste, men ferske tall fra Statistisk sentralbyrå viser at fastpriskontrakter i snitt var billigere enn spot i 2017.

Den ekstreme kulden på Sør-Østlandet den siste tiden har ført til at spotprisen har gått til værs på tampen av vinteren. 1. mars var den billigste spotprisavtalen på Forbrukerrådets offisielle prisoversikt på hele 111,51 øre/kWt, mens den dyreste var på 123,5 øre/kWt.

Fastpris til en firedel av spotprisen
Til sammenlikning er fastpristilbudet til lavprisselskapet Agva Kraft (tre måneder) på kun 29,9 øre/kWt – altså 81,61 øre lavere enn den billigste spotprisavtalen.

– Vi har rekordkulde og rekordhøye strømpriser til tross for at vi er inne i en vårmåned. Dette er definitivt et tidspunkt å vurdere å binde strømprisen, sier markedssjef Bjørn Arctander i Agva kraft.

Langtidsvarselet viser at kulden på Sør-Østlandet kommer til å holde seg langt inn i mars. Det betyr mye fyring og forsinket snøsmelting, så det er lite som tyder på at vi vil se normale strømpriser med det første.

Agva Krafts fastpristilbud Fast 3 måneder innebærer at strømselskapet forplikter seg til å levere til avtalt pris (29,9 øre/kWt) uansett hvor høy innkjøpsprisen går i avtaleperioden.

– Bindingstiden på tre måneder er hovedsakelig en fordel for deg som kunde, det gjør at vi må gi denne prisen uansett hva som skjer, sier Arctander.

Les mer om Agva Fast 3 måneder og bestill avtalen her

– En sjelden god anledning
Etter at de tre månedene er omme, får man en normal spotprisavtale, helt uten binding.

Arctander understreket at han normalt anbefaler kundene å velge spotavtale, men at fastpris er gunstig i perioder med så ekstreme priser som vi ser nå.

– Her får du en sjelden god anledning til å sikre deg mot de dyreste strømprisene vi har sett på flere år, avslutter markedssjefen.

Les mer om Agva Fast 3 måneder og bestill avtalen her

Gratis måned eller landets billigste
Dersom du ønsker en billigere strømavtale, men ikke er interessert i fastpris, har Agva Kraft to andre avtaler som kan vurderes:

Agva Spot – AG topper Forbrukerrådets oversikt over de de billigste spotavtalene i landet (1. mars).

Med Spot Valgfri – Gratiskampanje får du den tredje måneden gratis, fakturaen blir på 0 kroner.

Les også: Slik får du 85 øre i rabatt per liter drivstoff

Les også: Finn billigst og best varmepumpe der du bor

Kommentarer er stengt.