Bør du velge fastpris for strøm?

Nå er spotprisen høyere enn de billigste fastprisavtalene, og eksperter varsler skyhøye strømpriser i vinter. Det kan derfor være lurt å vurdere om du bør å binde strømmen for en periode.

Strømselskapene tilbyr ulike typer avtaler til kundene. Spotavtaler er den mest anbefalte, men i helt spesielle tilfeller kan det være gunstig å gå for en fastprisavtale. Dette gjelder hovedsaklig i perioder der det ligger an til at strømprisen kan stige kraftig.

Ferske tall (14. november) viser at strømselskapenes innkjøpspris på den nordiske kraftbørsen nå er på hele 65,60 per kilowatt for desember, mens tilsvarende pris for første kvartal 2019 er på 63,40 øre.

Samtidig har Agva Kraft kommet med to nye fastpristilbud som er lavere enn spotprisen.

Agva Vintervarm har en kilowattpris på 59,90 øre og varer i tre måneder. Det andre tilbudet heter Agva Trygg. Prisen er 58,95 øre, med en bindingstid på 12 måneder.

–  Spesiell situasjon
– Vanligvis er fastpris for de som trenger trygghet og forutsigbarhet i økonomien. Men nå er situasjonen helt spesiell, og det er mulig å kjøpe fastprisavtaler som er billigere enn det strømselskapene selv betaler på kraftbørsen, sier markedssjef Bjørn Arctander i Agva Kraft.

Markedssjef Bjørn Arctander i Agva Kraft.

Arctander understreket at han normalt anbefaler kundene å velge spotavtale, men at fast pris er gunstig i perioder med så ekstreme priser som vi ser nå.

– Her får du en sjelden god anledning til å sikre deg mot det som kan bli en av de dyreste vintrene noensinne. Det ene alternativet er altså å bestille Agva Vintervarm, for så å gå over til et innkjøpsprisprodukt. Mens det andre er å sikre seg en fast pris for et helt år fremover, sier Bjørn Arctander i Agva Kraft.

Her bytter du enkelt til Agva Vintervarm 3 måneder 

Her bytter du enkelt til Agva Trygg 12 måneder

I høst har flere eksperter uttalt at de tror at strømprisen kommer til å bli like dyr som rekordåret 2011 den kommende vinteren. Senest ut er analysebyrået Wattsight og NVE, som er blitt intervjuet om strømprisen i Aftenposten. Dersom spådommene slår til, vil det være ekstra gunstig å gå for en fastprisavtale i dag.

Norges billigste spotavtale
Dersom du ønsker å beholde en spotprisavtale, eller eventuelt å bytte til en slik avtale dersom du har et annet produkt i dag, anbefaler Forbrukerrådet at du sjekker hvilke leverandører som er billigst på deres offisielle prisoversikt Strømpris.no.

I uke 46 topper Agva Kraft listen med avtalen Agva Kraft Spot Ag. Du kan enkelt bytte til denne avtalen ved å klikke på denne lenken.

Les også: Finn billigst og best varmepumpe til ditt hjem
Les også: Finn billigst og best bredbånd der du bor

Her bytter du enkelt til Agva Vintervarm 3 måneder

Her bytter du enkelt til Agva Trygg 12 måneder

Kommentarer er stengt.