– Dette forteller ikke strømselskapene deg

Disse rådene må du få med deg hvis du ønsker å få billigst mulig strøm.Alexander Haraldsen står bak Strømvalget, en tjeneste som har hjulpet titusenvis av forbrukere med å bytte til de beste strømavtalene på det norske markedet.

32-åringen etablerte tjenesten allerede i 2010, og har derfor lang erfaring med hvordan strømbransjen fungerer og hvilke fallgruver man risikerer å havne i.

– Folk flest er av den oppfatning at en strømleverandør enten er dyr eller billig, men det er ikke nødvendigvis tilfellet. De aller fleste leverandørene har flere ulike avtaletyper for det samme produktet, men med ulik pris. Det er derfor lønnsomt å sjekke om man har riktig strømavtale hos riktig leverandør, forteller Haraldsen.

Prøv Strømvalget og se hvor lav strømregningen din kan bli

Etter flytting får du automatisk en dårlig avtale
Du tilhører kanskje den store gruppen forbrukere om på et tidspunkt har slått til på et veldig godt tilbud fra en leverandør? Men har du noen gang sjekket om avtalen fortsatt er like god?

– Strømselskapene sender ofte ikke ut varsel om prisøkninger; de forteller deg rett og slett ikke at den billige avtalen din er blitt dyr. Det anbefales derfor å velge en avtaletype som tilbyr prisvarsling, slik at man kan ta stilling til om det er lønnsomt å bytte avtale igjen, fortsetter Haraldsen.

En annen problemstilling mange ikke kjenner til, er at man automatisk blir tilegnet en strømavtale fra nettleverandør når man flytter.

– Det er aldri en god avtale for kunden, og man burde absolutt bytte denne. Her kan man ofte halvere strømregningen, avslører Haraldsen.

Så lett bytter du til den billigste avtalen
Etter mange år med lave strømpriser, steg kraftprisen brått høsten 2016. Det er derfor viktigere enn på lenge å velge en konkurransedyktig avtale.

Strømvalget kan du enkelt finne ut om du har en god eller dårlig strømavtale. Med noen få tastetrykk får du en oversikt over de billigste avtalene der du bor, og du kan raskt og kostnadsfritt bytte til en ny leverandør.

Dataene er levert av Finansportalen, noe som garanterer for en nøytral oppstilling av strømavtalene.

Finn den billigste avtalen på Strømvalget

Les også: Slik finner du billigst bredbånd der du bor

Kommentarer er stengt.