Kraftig hopp i strømprisen – slik får du billigst elektrisitet

Konsumprisene i Norge har steget med 2,4 prosent de siste 12 månedene, viser tall fra SSB som ble lagt frem mandag 10. april.

Den viktigste årsaken til oppgangen er prisene på elektrisitet. Når man tar med nettleien, har økningen vært på 15,5 prosent siden mars 2016.

Ifølge Norges vassdrags- og energidirektorat var kraftprisen første kvartal i år 24 prosent høyere enn samme periode året før.

I perioder med høy strømpris er det ekstra viktig å velge riktig leverandør. Det har Agva Kraft merket i vinter.

Selskapet har ligget i toppsjiktet på prisoversikten til Forbrukerrådet, Strømpris.no, hver uke helt siden etableringen i 2015, og det store prishoppet i strømprisen har ført til en enorm pågang av nye kunder det siste halvåret.

– Tusenvis av kunder har funnet vår prisledende spotavtale, og det «strømmer» inn nye kunder hver eneste dag, sier Bjørn Arctander, markedssjef i Agva Kraft AS.

Her kan du enkelt bytte til Agva Krafts billigste tilbud

Topper offisiell oversikt
Forbrukerrådet anbefaler at du bruker rådets offisielle oversikt strømpris.no for å finne de billigste avtalene på det norske markedet.

Der går det frem at prisforskjellene er store. *I skrivende stund (11. april 2017) er Agva Kraft den billigste aktøren i kategorien spotpris. Sammenliknet med et gjennomsnitt av aktørene kan man spare 2736 kroner i året på å bytte til avtalen Agva Kampanje Spot, mens besparelsen er på hele 4969 kroner dersom man har den dyreste avtalen på markedet.

Agva Kraft er den billigste aktøren på Forbrukerrådets offisielle prisoversikt, Strømpris.no.

– Etter at Forbrukerrådet lanserte Strømpris.no sommeren 2014, er det blitt langt mer aktivitet i markedet. Det er viktig for et fungerende marked at forbrukerne finner de laveste prisene, fortsetter Arctander.

Her Her bytter du til AGVA Spot Valgfri Kampanje

Å bytte leverandør er enkelt og gratis
I dag er leverandørbyttet automatisert, og det er enklere enn noen gang å bytte til en billigere strømleverandør. Det nye strømselskapet tar seg av alt det praktiske ved bytting, og det koster ingenting å skifte leverandør.

Her finner skjemaet for å bytte til AGVA Kampanje Spot

Hvorfor spotavtale?
Spotavtale, eller innkjøpspris som det også kalles, innebærer at kunden får strømmen til samme pris som det strømleverandørene betaler – mot et fast påslag som dekker leverandørenes administrasjonskostnader og inntjening.

VGs Dine Penger har avslørt man i løpet av et liv vil spare mellom 25.000 og 65.000 kroner gjennom på å velge strøm

De kundeansvarlige hos Agva Kraft har fått uvanlig mange henvendelser det siste halvåret.

til innkjøpspris fremfor en variabel avtale.

Les også: Finn best bredbånd der du bor 

Fornybar energi
Miljøorganisasjoner anbefaler fornybar energi for å stimulere utviklingen av slik produksjon. Ved å velge Agva Kraft får du 100 prosent fornybar energi inkludert i prisen.

– Med denne avtalen får du alt en strømkunde måtte ønske seg: Avtaleformen ekspertene anbefaler, den beste spotavtalen og fornybar energi, avslutter Arctander i Agva Kraft.

*Beløpet du sparer, er differansen mellom den billigste (Agva Spot Valgfri Kampanje) og gjennomsnittet av alle avtalene på Strømpris.no. Eksempelet er hentet fra Høvik i Bærum 11. april 2017 og er basert på et normalt strømforbruk for en familie på fire.

Her bytter du til AGVA Kampanje Spot – Norges billigste strømavtale

 

Kommentarer er stengt.