Slik finner du Norges billigste strømavtale

Visste du at Forbrukerrådet har en egen oversikt over Norges beste strømtilbud?

Det er store prisforskjeller på det norske strømmarkedet. En undersøkelse fra Forbrukerrådet viser at to av tre forbrukere sjelden bytter strømleverandør, og dermed sannsynligvis betaler mer enn de behøver for strømmen.

Forbrukerrådet anbefaler derfor at man jevnlig sjekker om man konkurransedyktige betingelser. Den enkleste og beste måten å finne ut dette på er å benytte seg av den offisielle prisoversikten, strømpris.no, som Forbrukerrådet har laget på oppdrag fra Olje- og energidepartementet.

Alle strømleverandører er pliktig å oppgi all informasjon om alle strømavtaler til Forbrukerrådet, slik at oversikten til enhver tid er oppdatert med de beste avtalene.

I kategorien spotpris, som ifølge statistikk fra SSB har vært den gunstigste avtaleformen de siste ti årene, er det i skrivende stund Agva Kraft som topper oversikten med avtalen AGVA Kampanje spot.

Denne skjermdumpen fra strømpris.no fra 11. oktober 2017 viser at Agva Kraft og Telinet Energi for tiden har landets billigste spotavtaler.

Agva Kraft har holdt seg i toppen på strømpris.no helt siden lanseringen, og det nåværende tilbudet er hele 336 kroner lavere i måneden enn gjennomsnittet for alle spotavtaler i Norge. Telinet Energi deler førsteplassen med Agva Kraft med tilbudet Telinet Spotpris Kampanje.

Å bytte leverandør er enkelt og gratis
I dag er leverandørbyttet automatisert, og det er enklere enn noen gang å bytte til en billigere strømleverandør. Det nye strømselskapet tar seg av alt det praktiske ved bytting, og det koster ingenting å skifte leverandør.

Her bytter du enkelt til AGVA Kampanje spot

Her bytter du enkelt til Telinet Spotpris Kampanje

Hvorfor spotavtale?
Spotavtale, eller innkjøpspris som det også kalles, innebærer at kunden får strømmen til samme pris som det strømleverandørene betaler – mot et fast påslag som dekker leverandørenes administrasjonskostnader og inntjening.

VGs Dine Penger har avslørt man i løpet av et liv vil spare mellom 25.000 og 65.000 kroner gjennom på å velge strøm til innkjøpspris fremfor en variabel avtale.

Les også: Finn best bredbånd der du bor

Fornybar energi
Miljøorganisasjoner anbefaler fornybar energi for å stimulere utviklingen av slik produksjon. Både Agva Kraft og Telinet Energi har 100 prosent fornybar energi inkludert i sine avtaler.

Her bytter du enkelt til AGVA Kampanje spot

Her bytter du enkelt til Telinet Spotpris Kampanje

Kommentarer er stengt.