Strømselskapene slåss om kundene

Fem aktører selger nå strømmen langt billigere enn de selv kjøper den for.

2017 har vært et år der flere strømleverandører har kjempet en knallhard priskamp, noe som har ført til at årvåkne forbrukere tidvis har kunnet skaffe seg svært billig strøm.

I uke 44 i 2017 trappet Agva Kraft og Telinet Energi opp krigen ytterligere med pristilbud som man trolig ikke har sett maken til på det norske markedet.

Begge aktørene selger nå spotprisavtaler med et negativt påslag på 120 kroner. Det innebærer at kundene betaler 120 kroner mindre i måneden enn det Agva og Telinet selv betaler på strømbørsen. Oslo Kraft, Lærdal Energi og Gudbrandsdal Energi har også kastet seg inn i priskrigen og selger nå strømmen til samme pris som Agva og Telinet.

– Har aldri opplevd liknende
På Forbrukerrådets offisielle prisoversikt, strømpris.no, har disse fem leverandørene nå de klart billigste avtalene. Den forventede månedsprisen er på 931 , noe som er hele 653 kroner lavere enn det neste selskapet på listen. Hvis man sammenlikner med det dyreste selskapet på oversikten, er forskjellen på utrolige 1172 kroner i måneden.

– Dette har vi aldri opplevd før. Det er en helt spesiell situasjon som kundene bør utnytte til det fulle, oppfordrer Bjørn Arctander, markedssjef i Agva Kraft AS.

I november kjemper fem strømselskaper en ellevill kamp om kundene. Agva Kraft, Telinet Energi, Oslo Kraft, Lærdal Energi og Gudbrandsdal Energi tilbyr avtaler som er hele 653 kroner billigere i måneden enn neste selskap på Forbrukerrådets offisielle prisoversikt.

Å bytte leverandør er enkelt og gratis
I dag er leverandørbyttet automatisert, og det er enklere enn noen gang å bytte til en billigere strømleverandør. Det nye strømselskapet tar seg av alt det praktiske ved bytting, og det koster ingenting å skifte leverandør.

Hvorfor spotavtale?
Spotavtale, eller innkjøpspris som det også kalles, innebærer at kunden får strømmen til samme pris som det strømleverandørene betaler – mot et fast påslag som dekker leverandørenes administrasjonskostnader og inntjening.

VGs Dine Penger har avslørt man i løpet av et liv vil spare mellom 25.000 og 65.000 kroner gjennom på å velge strøm til innkjøpspris fremfor en variabel avtale.

Les også: Finn best bredbånd der du bor

Fornybar energi
Miljøorganisasjoner anbefaler fornybar energi for å stimulere utviklingen av slik produksjon. Både Agva Kraft og Telinet Energi har 100 prosent fornybar energi inkludert i sine avtaler.

Her bytter du enkelt til AGVA Kampanje spot

Her bytter du enkelt til Telinet Spotpris Kampanje

Andre strømaktører som ofte er blant de billigste:
Akraft
Norgesenergi

Kommentarer er stengt.