Nå blir det kaldt – her får du billigst strøm

Til helgen går vi inn i vinterens så langt kaldeste periode i store deler av landet. Har du sjekket om du har en konkurransedyktig strømavtale?

Ifølge meteorologene kommer temperaturen til å synke på Østlandet og Midt-Norge fra helgen 6. januar, og vi går inn i en kuldeperiode der temperaturen enkelte dager vil krype ned mot 10 minusgrader i Oslo.

I perioder med høyt strømforbruk er det ekstra viktig å sjekke om man har en god strømavtale. På Forbrukerrådets strømprisoversikt strømpris.no er det enkelt å sjekke hvilke strømselskaper som er billigst.

Tre selskaper skiller seg ut
I skrivende stund topper Agva Kraft (Kampanje Spot), Telinet Energi (Spotpris Kampanje) og Gudbrandsdal Energi (Social Innkjøpspris) listen over de billigste spotavtalene med en forventet månedspris på 1018 kroner (familie på fire med 150 kvadrat tomannsbolig og normalt forbruk bosatt i Bærum).

Til sammenlikning er den dyreste avtalen på markedet på hele 1324 kroner i måneden, så det er helt klart mye penger å spare på å bytte til de billigste avtalene. Vi har også sjekket prisene flere andre steder i landet, og Agva, Telinet og Gudbrandsal er billigst på alle adresser.

Har fjernet lokketilbud
På Strømpris er det gjort en del endringer den siste tiden, og tilbudskampanjer er nå fjernet fra hovedsøket. Agva, Telinet og Gudbrandsal er altså billigst av aktørene som ikke har utrolige lokketilbud der kunden blir flyttet over til en dyr avtale etter en måned.

Både Agva og Telinet sponser imidlertid strømmen for nye kunder den første måneden, slik at prisen blir på kun 884 kroner.

Her bytter du enkelt til Agva Kraft

Her bytter du enkelt til Telinet Energi

Å bytte leverandør er enkelt og gratis
I dag er leverandørbyttet automatisert, og det er enklere enn noen gang å bytte til en billigere strømleverandør. Det nye strømselskapet tar seg av alt det praktiske ved bytting, og det koster ingenting å skifte leverandør.

Derfor er spot den beste avtaleformen
Spotavtale, eller innkjøpspris som det også kalles, innebærer at kunden får strømmen til samme pris som det strømleverandørene betaler – mot et fast påslag som dekker leverandørenes administrasjonskostnader og inntjening.

VGs Dine Penger har avslørt man i løpet av et liv vil spare mellom 25.000 og 65.000 kroner gjennom på å velge strøm til innkjøpspris fremfor en variabel avtale.

Les også: Finn best bredbånd der du bor
Les også: Slik får du 90 øre i rabatt per liter bensin

Fornybar energi
Miljøorganisasjoner anbefaler fornybar energi for å stimulere utviklingen av slik produksjon. Både Agva Kraft og Telinet Energi har 100 prosent fornybar energi inkludert i sine avtaler.

Her bytter du enkelt til AGVA Kampanje spot (nr. 1 på strømpris.no)

Her bytter du enkelt til Telinet Spotpris Kampanje (nr. 1 på strømpris.no)

Nettleien (som er lik uansett hvilket strømselskap du har) er ikke inkludert i noen av priseksemplene.

Kommentarer er stengt.