Vinterens billigste strømavtaler

De billigste aktørene har senket prisene kraftig. I tillegg sponser de deler av strømmen din den første måneden.

I januar fyrer vi gjerne ekstra mye for å holde varmen, og det kan være gode penger å spare på å sjekke om man har en konkurransedyktig strømavtale.

På Forbrukerrådets strømprisoversikt strømpris.no har det kommet flere nye funksjoner de siste ukene. Man kan nå se hvilke aktører som har de beste kampanjetilbudene og samtidig finne ut hva prisen blir etter at tilbudene utløper. Dette er nyttig for å unngå å bli lurt av lokketilbud der man blir flyttet over på en dyr avtale når kampanjen er over.

Billigst selv når tilbudet utløper
I uke 51 2017 er Telinets produkt Telinet Spotpris Kampanje den beste avtalen i markedet. Den første måneden sponser Telinet strømmen din med et negativt påslag på 40 øre/kWt, noe som innebærer at den forventede månedsprisen blir på kun 265 kroner*.

Etter en måned skrus prisen opp til en forventet månedspris på 1304 kroner. Dette er samme pris som de billigste aktørene på Forbrukerrådets oversikt, Agva Kraft og Gudbrandsdal Energi, opererer med. Forskjellen er at Agva Kraft har en kampanjepris på minus 5 øre/kWt den første måneden, mens  Gudbrandsdal Energi ikke sponser strømmen den første måneden i det hele tatt.

Her bytter du enkelt til Telinet Energi

Oppsummert: Bytter du til Agva eller Telinet nå, sponser selskapene deler av strømmen din den første måneden. Deretter flyttes du over til Norges billigste avtale.

Dette er de tre billigste leverandørene på Forbrukerrådets prisoversikt. Telinet og Agva har i tillegg et gunstig tilbud til nye kunder den første måneden.

Her bytter du enkelt til Agva Kraft

Her bytter du enkelt til Telinet Energi

Å bytte leverandør er enkelt og gratis
I dag er leverandørbyttet automatisert, og det er enklere enn noen gang å bytte til en billigere strømleverandør. Det nye strømselskapet tar seg av alt det praktiske ved bytting, og det koster ingenting å skifte leverandør.

Derfor er spot den beste avtaleformen
Spotavtale, eller innkjøpspris som det også kalles, innebærer at kunden får strømmen til samme pris som det strømleverandørene betaler – mot et fast påslag som dekker leverandørenes administrasjonskostnader og inntjening.

VGs Dine Penger har avslørt man i løpet av et liv vil spare mellom 25.000 og 65.000 kroner gjennom på å velge strøm til innkjøpspris fremfor en variabel avtale.

Les også: Finn best bredbånd der du bor
Les også: Slik får du 90 øre i rabatt per liter bensin

Fornybar energi
Miljøorganisasjoner anbefaler fornybar energi for å stimulere utviklingen av slik produksjon. Både Agva Kraft og Telinet Energi har 100 prosent fornybar energi inkludert i sine avtaler.

Her bytter du enkelt til AGVA Kampanje spot (nr. 1 på strømpris.no)

Her bytter du enkelt til Telinet Spotpris Kampanje (nr. 1 på strømpris.no)

*Nettleien (som er lik uansett hvilket strømselskap du har) er ikke inkludert i noen av priseksemplene.

Kommentarer er stengt.