Nå lanseres den første forsikringen som er tilpasset elbiler

Dagens forsikringer er ikke i nærheten av å dekke elbil-eieres behov.

Godt over halvparten av nye biler som selges er elbiler eller hybridbiler, men forsikringsselskapene har ennå ikke tilpasset seg. Tribe Venneforsikring tar nå grep, og tilbyr som første selskap i Norge en ren elbilforsikring, spesialtilpasset elbil-eieres behov.

Rune Brunborg fra Tribe.

Rune Brunborg, elbilentusiast og leder av forsikringkonseptet Tribe, er slettes ikke overrasket over forsikringsbransjens manglende evne og vilje til å ta hensyn til endrede behov, og mener dette er typisk for den konservative bransjen.

– Når elbiler kom skapte det bekymring. Hvordan var risikoen? Ville batteriene holde? Hvilke typer sjåfører kjøpte elbiler? Ville de holde i kollisjonstester? Hvor mye koster en ny bakskjerm til en Tesla? Denne skepsisen har fått holde stand lengre enn den fortjener.

Brunborg forklarer at dette gjør at prisene er høyere enn de trenger å være, og at dekninger og vilkår slettes ikke er tilpasset de særegne behovene som elbilsjåfører har.

Du finner den første spesialforsikringen for elbiler her. Sjekk også ut nyheten hybridbilforsikring.

Fokus på særegne behov

Nå tilbyr Tribe, som første forsikringsselskap, et tilpasset forsikringsprodukt for elbiler og ladbare hybridbiler. Brunborg understreker at det allerede er fullt mulig å kjøpe forsikring på elbiler og hybridbiler i dag, men at vilkårene er de samme som for vanlige biler.

– Det er unektelig litt morsomt at jeg som elbil-eier vil få dekket reparasjon grunnet feilfylling av drivstoff, men ikke hvis ladeledningen min blir ødelagt, utdyper han.

Visste du at de fleste bilforsikringer ikke dekker ødelagt ladekabel? Foto: iStock

Det Tribe har gjort, er å intervjue elbil-eiere om deres behov. Det viktigste de har erfart av dette, er at bileierne ønsker å få dekket tyveri og skader på dyre ladekabler. I tillegg er de bekymret for om de får hjelp hvis de skulle være så uheldige å gå tom for strøm på veien, og om de får en elbil som leiebil hvis bilen må på verksted.  Alt dette dekkes av de nye forsikringene Tribe nå tilbyr elbil -og hybridbil-eiere.

Klimanøytral forsikring

I følge Brunborg er det også en tendens at mange, men slett ikke alle, i gruppen av elbil-eiere er opptatt av miljøvern.

– Vi kommer derfor til å sikre at alle verkstedreparasjoner på dette produktet skal være klimanøytrale, det vil si at vi kompenserer for miljøutslipp gjennom klimakvoter. I tillegg er Tribe Venneforsikring et helt papirløst selskap. Vi tror mange elbil-eiere vil sette pris på denne miljøprofilen, avslutter han.

Her finner du den nye elbilforsikringen. 

LES OGSÅ: Så lite dekker din reiseforsikring gjennom kredittkortet
LES OGSÅ: Unngå leiebil-felleneKommentarer er stengt.